De ce nu e bine să îţi tai cuticulele?

Te rugăm: nu îţi mai tăia cuticulele! Acest gest prezintă un risc pentru sănătate!
De ce nu e bine să îţi tai cuticulele?

Azi, frumuseţea tine de simplitate. De paşi mici. De magie şi de trucuri de bun simţ.

Azi, dacă vrei mâini frumoase, e musai să ai grijă de cuticule.

Pentru că ele sunt cheia către unghiile frumoase.

Aşadar, iată ce ritual de frumuseţe să adopţi!


Ştiai că îngrijirea cuticulelor este o etapă importantă care nu are musai legătură cu manichiura?

De ce? Ne răspunde Adina Cepoi, Trainer Jessica Romania: „Cuticula este un strat extern ce are rol protector pentru unghie. Ea protejează unghia de microbii şi bateriile ce pot infecta baza acesteia.”

Te rugăm: nu îţi mai tăia cuticulele! Acest gest prezintă un risc pentru sănătate, deoarece te alegi cu tăieturi deschise pe degete, care au un potenţial imens de infectare!

De azi încolo, fă-ţi un bun obicei să îţi împingi zilnic cuticulele cu ulei special şi cu un beţişor din lemn de bambus, portocal sau trandafir.

Apoi, hidratează zona zilnic cu un ulei special pentru cuticule, care vindecă şi hrăneşte în profunzime cuticulele uscate. În plus, un astfel de produs asigură creşterea sănătoasă a unghiilor, păstrându-le flexibilitatea. Dacă îl aplici seara, câte o picătură pe fiecare deget, cuticulele vor înceta să mai crească, iar unghiile tale vor avea mereu un aspect îngrijit. 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Pericolul dietelor fără gluten
Pericolul dietelor fără gluten
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică