Cupa menstruală care îţi permite să faci sex la menstruaţie fără probleme

Cupa menstruală colectează sângele menstrual şi îţi permite să faci sex fără grija că vei păta lenjeria de pat!
Cupa menstruală care îţi permite să faci sex la menstruaţie fără probleme

Sexul în timpul menstruaţiei este un subiect tabu care naşte numeroase controverse. Deşi poate fi practicat fără riscuri atunci când apelăm la prezervativ, disconfortul şi sângerarea sunt aspecte care împiedică multe femei să accepte o partidă de sex în timpul menstrei.

La aceste lucruri s-a gândit compania canadiană Flex, care a creat o cupă menstruală specială, ce colectează sângele menstrual şi îţi permite să faci sex fără grija că vei păta lenjeria de pat, scrie Medical Daily.

Potrivit producătorului, cupa menstruală Flex este hipoalergenică, nu conţine bisfenol A sau silicon şi nu prezintă risc de apariţie a sindromului de şoc toxic sau a infecţiilor vaginale, în comparaţie cu tampoanele interne. De asemenea, cupa menstruală asigură colectarea în siguranţă a sângelui menstrual pe o durată de 12 ore, ameliorează crampele şi este uşor de folosit.

Dacă este folosit corect, discul menstrual colectează o cantitate de sânge similară cu cea absorbită de 3 tampoane (aproximativ 6 linguriţe – o femeie elimină, în medie, 3 linguriţe de sânge în 24 de ore). Discul trebuie schimbat o dată la 12 ore, deci nu există niciun fel de risc de pătare.

Menstruaţie – întrebări şi răspunsuri despre ciclul menstrual

Deşi i se spune cupă menstruală, Flex este o alternativă la tampoanele interne. Discul din latex se introduce în vagin, se poziţionează la baza colului uterin şi se sprijină pe osul pubic, nu pe pereţii canalului vaginal.

Producătorii spun că au primit până acum cereri pentru 250 de milioane de astfel de cupe şi, interesant, 20% dintre cumpărători sunt… bărbaţi. Poate şi pentru că bărbaţii sunt mai dornici să facă sex indiferent de perioadă, după cum relevă un studiu realizat online, care concluzionează că trei sferturi dintre reprezentanţii sexului masculin ar face sex cu iubita, chiar dacă aceasta este la menstruaţie.

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică