Sex in timpul menstruatiei – da sau nu?

Nu exista absolut niciun motiv medical pentru care nu se poate face sex in timpul menstruatiei. Iata cateva argumente pro sex in timpul menstruatiei!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sex in timpul menstruatiei - da sau nu?
Sex in timpul menstruatiei: da sau nu?

Raspunsul este un Da cat se poate de categoric. Si pentru ca relatiile sexuale din timpul menstruatiei ridica intotdeauna niste semne de intrebare, iata cateva lamuriri!

Interzis? Din contra!

Nu exista absolut niciun motiv medical pentru care o femeie sa isi refuze partenerul in aceasta perioada a lunii. Poate doar unul ce tine de propriile idei si conceptii. Cert este ca o femeie poate avea dorinte sexuale si in aceasta perioada, uneori chiar mai accentuate decat de obicei. Mai mult, pentru unele dintre ele menstruatia este perioada cu libidoul setat la maximum.

Acest lucru se intampla mai ales in cazul femeilor care utilizeaza pilule contraceptive. Acestea diminueaza libidoul, iar perioada de 7 zile de pauza vine in acest caz ca o fereastra deschisa spre placere.

Femeilor le place sau nu sexul în timpul menstruatiei?

Atat pentru femei cat si pentru barbati, parerile sunt impartite. Unele persoane nici nu se gandesc la asa ceva, pe cand altele apreciaza in mod special aceasta perioada. Unele femei sustin chiar ca sexul din aceasta perioada le diminueaza durerile si celelalte simptome care vin odata cu menstruatia. In orice caz, nu trebuie fortat pentru ca pana la urma, menstruatia dureaza doar cateva zile.

Posibila sarcina in aceasta perioada?

Din pacate exista o sansa – ceva mai scazuta ce-i drept – de a obtine o sarcina, intrucat sperma poate rezista in sistemul reproducator pana la 3 zile. Daca menstruatia dureaza un pic mai mult timp, iar ovulatia intervine ceva mai devreme in ciclul menstrual,e posibila o surpriza neplacuta.

Sangele – un impediment?

Nu pentru mecanica procesului sexual. Ba chiar joaca rol de lubrifiant si inca unul foarte bun. Unii barbati au o problema insa tocmai cu acesta. Ei considera sangele menstrual ceva murdar si plin de microbi. Insa e vorba doar de un lichid 100% natural care nu dauneaza in nici un fel.

In schimb, in caz de boli cu transmitere sexuala, sangele creste riscul infectarii. Pentru femei, este o perioada cruciala, intrucat cervixul este deschis pentru a-i permite sangelui sa treaca, facandu-le astfel loc si bacteriilor sa se instaleze cat mai bine in cavitatea pelviana. Asa ca unn prezervativ este o solutie excelenta, chiar si in aceasta perioada.

Poate sexul din aceasta perioada sa deregleze ciclul menstrual?

Nu, nu si iar nu. Sunt femei care cred ca facand sex, li se opreste brusc sangerarea si sangele le ramane blocat undeva in corp. Nimic mai fals. Este adevarat ca dupa aproximativ o zi dupa sex, menstruatia se incheie, insa asta se intampla pentru ca sexul stimuleaza numarul de contractii din uter, sangele fiind astfel eliminat mai repede.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”