Cum să slăbești 6 kilograme fără sport

Cercetări recente sugerează că dacă treci la o dietă vegetariană dublezi șansele să slăbești. Iată cum arată datele studiului.
Cum să slăbești 6 kilograme fără sport
Foto: shutterstock

Cercetări recente sugerează că dacă treci la o dietă vegetariană dublezi șansele să slăbești. Consumul de legume a fost asociat scăderii în greutate, dar și îmbunătățirii metabolismului de a reduce grăsimea din mușchi.

În timpul studiului, persoanele care urmau o dietă restrictivă din punct de vedere caloric care au trecut la un stil de viață vegetarian au reușit să slăbească în medie 6 kilograme comparativ cu persoanele care în urma unei diete anti-diabetice slăbeau3 kilograme.

Studiul arată că nu toate caloriile erau egale, deși ambele grupuri consumau același număr de calorii. Persoanele care urmau o dietă vegetariană spuneau că se simt mai plini și au mai multă energie.

O dietă care gravitează în jurul produselor vegetale conține mai multe fibre, vitamine și minerale, dar și fitochimicale care ajută la energizare și te scapă de senzația de oboseală și foame. Dieta vegetariană este eficientă atunci când te ții de ea.

Cum să slăbești 6 kilograme în 6 luni

La studiu au luat parte 72 de participanți cu diabet de tip 2, care au fost distribuiți întâmplător să urmeze o dietă vegetariană și o dietă anti-diabetică. În ambele diete trebuia să se consume 500 de calorii zilnic.

Dieta vegetariană presupunea consumul de cereale, leguminoase, fructe, legume și nuci, iar participanților li se dădea voie zilnic să consume câte un iaurt scăzut în grăsimi. După șase luni, participanții care au urmat o dietă vegetariană au pierdut, în medie, 6 kilograme comparativ cu 3 kilograme pierdute de pacienții care urmau o dietă anti-diabetică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?