Calitatea asociată cu un IQ mai mare! Ce îi definește pe oamenii inteligenți

Un nou studiu sugerează că persoanele care au această calitate se bucură de un IQ mai mare. Află care este aceea!
  • Publicat:
Calitatea asociată cu un IQ mai mare! Ce îi definește pe oamenii inteligenți
Foto: shutterstock

Un nou studiu sugerează că persoanele generoase din fire au un IQ mai mare. În general, acestea nu sunt egoiste și de cele mai multe ori renunță la ele, se pun pe locul doi astfel încât cei din jurul lor să aibă mai mult. Deși generozitatea este ceva ce oamenii nu sunt obișnuiți să asocieze cu inteligența, o nouă cercetare psihologică confirmă o legătură între cele două.

Persoanele inteligente sunt mult mai generoase, în primul rând pentru că își permit. Persoanele cu un IQ mai mare au resurse mai bune sau știu că ceea ce oferă li se va întoarce la un moment dat. Concluziile au venit în urma unui studiu la care 96 de participanți au jucatu diverse jocuri ce presupuneau să doneze către alți jucători sau să țină pentru ei ceea ce deja dețineau.

Rezultatele arată că persoanele inteligente erau mai generoase. În contrast, cele care păstrau totul pentru ele tindeau să fie mai puțin inteligente. Autorii studiului au folosit rezultatele la un test de aptitudini, ulterior fiind transformate în scoruri IQ.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân