Vitamina care reduce riscul de cancer cu 40%

Suplimentele cu vitamina D3 pot reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%. Legătura dintre vitamina D și cancer au captivat mințile experților de-a lungul anilor.
  • Publicat:
Vitamina care reduce riscul de cancer cu 40%
Foto: shutterstock

Suplimentele cu vitamina D3 pot reduce riscul de cancer fatal cu aproape 40%. Legătura dintre vitamina D și cancer au captivat mințile experților de-a lungul anilor. Persoanele care se puteau bucura de ditamina D din urma expunerii la soare erau mai puțin predispuse la deces din cauza anumitor tipuri de cancere.

Studiile făcute pe animale arată că vitamina D încetinește progresul celulelor canceroase, dar studiile făcute pe oameni nu puteau veni cu același răspuns. Până acum. Cercetătorii au examinat dacă nivelul de vitamina D din sânge avea vreo legătură cu reducerea riscului de cancere letale. Astfel, au descoperit cu 2000 UI pe zi de vitamina D reduc riscul de cancer cu 17%.

Însă, o examinare a participanților cu indice de masă corporală normal arată o reducere a acestui risc cu 38%. Asta înseamnă că factorii au fost asociați obezității precum excesul de grăsime din corp care poate reduce efectele benefice ale suplimentelor cu vitamina D.

Obezitatea afectează sistemul imunitar, ceea ce include distrugerea celulelor și inflamațiilor pe termen lung.

Cercetarea VITAL, care a ținut cinci ani, a implicat 25.871 de adulți care nu sufereau de cancer la începutul studiului clinic. Prin acest studiu s-a dorit să se vadă dacă există posibilitatea reducerii cancerului prin combinarea efectelor suplimentelor cu omega-3 și vitamina D.

Participanții vor fi puși în patru grupuri:

  1. 2000 UI vitamina D pe zi, plus 1g de ulei de pește
  2. vitamina D plus placebo
  3. omega-3 plus placebo
  4. doar placebo

Descoperirea că indicele de masă corporală influențează rolul vitaminei D a fost sugerat și în studiile anterioare. Mai mult, inflamațiile produse de obezitate ar reduce eficiența vitaminei D prin modificarea răspunsului organismului.

Pacienții cu cancer aveau mai puțină vitamina D, iar acest deficit era întâlnit în 72% dintre cazuri. Mai mult, grăsimea corporală reprezenta un risc major în dezvoltarea cancerelor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum să slăbești cu puterea minții
Cum să slăbești cu puterea minții
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân