Cum să elimini oboseala permanentă și de ce este important să dormi la ora potrivită. Sfaturi utile

  • Publicat:
Cum să elimini oboseala permanentă și de ce este important să dormi la ora potrivită. Sfaturi utile

Ritmul de viață alert și absența unui program al zilei generează o stare permanentă de oboseală. Instalarea insomniei poate reprezenta un semnal de alarmă pentru o mai bună organizare a timpului de peste zi. Cât de important este să dormi la ora potrivită?

Potrivit specialiștilor, orele de somn sunt la fel de importante precum mâncarea și ele reprezintă un aspect esențial al vieții noastre. Absența unui program al zilei, lipsa mișcării în aer liber și timpul excesiv petrecut în fața monitorului sunt doar câțiva din factorii ce pot favoriza o stare permanentă de oboseală și pot face loc insomniei.

De ce este important să îți reglezi programul de somn?

Cele șapte-opt ore de somn din timpul nopții nu-i ajută pe oameni doar să se simtă mai odihniți și pregătiți să facă față problemelor zilei, ci contribuie și la vindecarea celulelor, a rănilor, a loviturilor și chiar la o recuperare mai rapidă după răceală. Efectul terapeutic al somnului elimină riscurile aferente instălării unei stări permanente de oboseală și a anxietății.

Prin reglarea programului de somn și respectarea unui program (ora de somn), dar și prin activitățile desfășurate în aer liber pe parcursul zilei poți reduce din starea de oboseală permanentă și beneficia de un echilibru emoțional susținut. Recomandări simple pentru a-ți regla somnul. Citește AICI continuarea articolului și află cum poți să elimini starea de oboseală permanentă și să ai un somn sănătos.

sursa foto: Shutterstock

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: