Ce se întâmplă, de fapt, când îți faci un tatuaj. În 83% dintre cazuri, crește riscul de cancer

  • Publicat:
Ce se întâmplă, de fapt, când îți faci un tatuaj. În 83% dintre cazuri, crește riscul de cancer

Până acum se credea că tatuajele nu ne pot pune sănătatea în pericol, atât timp cât sunt făcute într-un salon specializat, în care toate ustensilele folosite sunt dezinfectate și sterilizate.

Chiar dacă acest lucru este foarte important, există și alți factori care ne pot îmbolnăvi. Iată despre ce este vorba!

La ce riscuri te expui atunci când îți faci un tatuaj?

Potrivit NY Post, există o legătură între cancer și tatuaje. Mai exact, în cerneală folosită pentru a realiza tatuajele există foarte multe toxine, care odată ce au intrat în contact cu pielea, ajung direct în sânge, se localizează la nivelul ganglionilor limfatici și determină umflarea acestora. Astfel, aceștia se modifică și nu mai sunt capabili să lupte împotriva infecțiilor.

Cu un sistem imunitar scăzut, avertizează specialiștii, organismul nu va face față bacteriilor, iar riscul de a dezvolta diferite tipuri de cancer este unul extrem de ridicat (în 83% dintre cazuri, apare cancerul).

Dioxidul de titan, cel mai periculos compus

Conform specialiștilor, dioxidul de tian este cel mai des întâlnit compus regăsit în cerneala folosită în bătutul tatuajelor. Studiind această substanță, oamenii de știință au descoperit că dioxidul de titan ar putea favoriza apariția cancerului de orice fel și ar împiedica organsimul să se vindece în cazul anumitor maladii.

Alte riscuri asociate, la fel de periculoase

Reacții alergice. Produsele chimice pentru producerea culorilor roșu, portocaliu și galben sunt compuși cu funcțiuni azotate, substanțe organice care pot provoca reacții alergice.

Hepatită. Tatuajele cresc riscul infecției cu virusul hepatitei B sau C, că urmare a utilizării la comun a acelor pentru realizarea punctiilor.

Complicații în cazul RMN. Potrivit medicilor, imaginile obținute în urmă rezonanței magnetice pot fi distorsionate din cauza tatuajelor. Cerneală roșie, spre exemplu, conține mult fier, astfel că poate interfera cu scanarea RMN.

Infecții. Au fost raportate de-a lungul timpului infectari cu stafilococi sau chiar tuberculoză.

Citește și: Ţi-ai făcut tatuaj? Semne care indică o vizită urgentă la medicul dermatolog

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: