Curiosul caz al lui Oliver, băiatul care nu a mai mâncat absolut nimic de 17 luni

  • Publicat:
Curiosul caz al lui Oliver, băiatul care nu a mai mâncat absolut nimic de 17 luni

Oliver Taylor, băiețel de numai 3 ani din Pensby, Anglia, a fost diagnosticat cu malnutriție și deshidratare din cauza refuzului său de a mânca când avea doar 2 ani, potrivit The Liverpool Echo.

Cazul copilului absolut îngrozit de mâncare

Oliver a fost diagnosticat cu tulburare de evitare a consumului de alimente restrictiv (ARFID), care se caracterizează printr-o frică de mâncare sau o „reacție negativă puternică” la gustul, textura sau culoarea alimentelor.

„Da, este o tulburare de alimentație, dar copiii de până la 2 ani pot fi diagnosticați. Pentru Oliver, care este și autist, este foarte mult despre probleme senzoriale și frică. Este absolut îngrozit de mâncare”, a explicat mama sa, Emma Taylor.

Părinții lui Oliver, Emma și Matty Taylor, au împărtășit povestea fiului lor, în speranța că vor putea crește gradul de conștientizare cu privire la această afecțiune.

„Da, a câștigat o treime din greutatea corporală în aproape 12 luni, datorită hrănirii cu tub, dar vă puteți imagina impactul asupra lui și a familiei noastre. Încă devine foarte tulburat în legătură cu mâncarea și pierdem multe lucruri, cum ar fi mesele în familie și petrecerile de ziua de naștere”, a spus mama lui.

Băiatul este văzut acum și de către un dietetician specialist care îl ajută să-și învingă frica de mâncare. Iar mama sa face tot ce poate pentru a ajuta oamenii să înțeleagă prin ce trece fiul ei.

„A trecut mai bine de un an de când nu a băgat nimic în gură”, a încheiat Emma Taylor.

Citește și: Postul poate provoca malnutritie proteica

FOTO: Facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân