Cum încearcă medicii români din Austria și Elveția să convingă românii să se vaccineze

  • Publicat:
Cum încearcă medicii români din Austria și Elveția să convingă românii să se vaccineze

Asociația Medici pentru România continuă campania de informare cu privire la beneficiile vaccinării împotriva COVID-19 apelând la medicii români din Diaspora.

Dr. Sorin Popescu din Austria și Dr. Alexandru Dobrinov din Elveția prezintă exemplul pozitiv al țărilor unde locuiesc în lupta contra pandemiei. Prin vaccinare masivă, situația sanitară din Austria și Elveția s-a ameliorat considerabil în ultimele luni, iar viața a revenit ușor-ușor la normal.

Austria, țara cu peste 70% din populație complet vaccinată

Medicul Sorin Popescu dezvăluie că rata ridicată de vaccinare, testarea în număr foarte mare și implementarea certificatului verde încă din vară constituie modalitățile sigure prin care Austria a revenit la normalitate și a reușit să evite o criză sanitară odată cu venirea valului 4 al pandemiei.

În Austria, ne bucurăm acum de o viață relativ normală. Copiii merg la școală, oamenii merg la serviciu. Paturile de la ATI sunt ocupate într-o proporție de mai puțin de 15%. Cum am ajuns să trecem atât de ușor prin valul 4? Prin vaccinare! Peste 70% din populația Austriei este vaccinată. Apoi, prin testare. Peste 350.000 de teste se fac în fiecare zi gratuit.

Foarte important, prin implementarea certificatului verde! Încă din vară, în Austria nu puteai merge în locuri aglomerate unde ai fi putut să te infectezi sau să îi infectezi și pe alții decât fie vaccinat, fie testat, fie trecut recent prin boală. Cum s-a ajuns la acest nivel de vaccinare în Austria? Prin educație și prin faptul că politicienii au făcut mai mult și au vorbit mai puțin!, declară medicul Sorin Popescu.

Elveția, țara în care decesele de COVID-19 aproape că nu mai există

Alexandru Dobrinov este medic specialist în medicină internă și medicină generală și medic de familie la Geneva, în Elveția. După imunizarea a 65% din populația țării, numărul persoanelor spitalizate sau internate la ATI este în continuă scădere, iar decesele provocate de infecția cu COVID-19 aproape că nu mai există.

65% din populația Elveției este complet vaccinată contra COVID-19, iar situația aici se ameliorează din punct de vedere sanitar, economic și social. Cazurile persoanelor care ajung la spital sau la Terapie Intensivă sunt din ce în ce mai puține, iar cei care s-au vaccinat foarte rar ajung să se îmbolnăvească sau să dezvolte o formă gravă a infecției cu COVID-19.

De aceea, ar trebui ca din ce în ce mai multă lume să se vaccineze. Să nu asculte vecinul, prietenul care a auzit cine știe ce pe internet. Să avem încredere în știință, în cei care au mai multe cunoștințe ca noi și știu să fabrice un vaccin, dezvăluie Dr. Alexandru Dobrinov.

„Îmi doresc din suflet ca această campanie să aibă rezultate reale, românii să vadă, prin puterea exemplului altor țări, că vaccinarea reprezintă cea mai sigură modalitate de a depăși perioada grea a pandemiei. Îmi doresc ca oamenii să nu mai ajungă în spitale cu forme grave ale infecției cu COVID-19, să nu mai moară. Pentru asta, trebuie doar să avem încredere în medici și să nu mai plecăm urechea la tot felul de teorii ale conspirației și mesaje false care circulă în mediul online”, declară Alex Costache, Președintele Asociației „Medici pentru România” (www.medicipentruromania.ro).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân