Cum deosebești cireșele naturale de cele cu chimicale

  • Publicat:

Românii sunt tentați să aleagă fructele şi legumele în funcție de aspectul lor şi uită cât de importante sunt alimentele naturale și sănătoase, susțin dezamăgiți producătorii locali.

Cum deosebești cireșele bune de cele tratate cu pesticide

Astfel, vând cei care au cele mai frumoase și mai mari cireșe, care nu întotdeauna sunt și cele mai sănătoase de pe piață, ba dimpotrivă! Sunt tratate cu pesticide multe dintre ele. Iată cum poți deosebi cireșele naturale de sortimentele pline de chimicale.

Aproape toate fructele şi legumele din supermarketurile româneşti sunt aduse de la mii de kilometri distanță, mai ales în extrasezon, aşa că nu ne mai putem bucură de gustul de odinioară cu care ne-am obişnuit în copilărie sau la bunici. Pe lângă gustul fad, trebuie să avem mare grijă şi la pesticidele din ele.

Cireșele, îndeosebi, sunt printre cele mai consumate fructe ale verii, mai ales în luna iunie. Sunt gustoase și foarte sănătoase. Însă, cum ne dăm seama dacă cireșele sunt bune?

Ei bine, se pun cireșele în apă. Dacă în 30 de minute nu ies la suprafață măcar 2-3 viermi, acestea sunt pline de chimicale, avertizează specialiștii.

@omul.padurii CUM RECUNOȘTI CIREȘELE BUNE? NU BĂGA ÎN TINE CHIMICALE CANCERIGENE!!! #bio #eco #cirese #cireselelaputere♛ #r#retetesimple #remediinaturiste #remediinaturale #leacuri #sfat #sfaturi #sfaturibune #omulpadurii #fructe #5pasidebine #misiuneatiktok ♬ sunet original – Omul Pădurii

Cireşele au o mulțime de beneficii pentru organism, dar odată cumpărate, cireșele trebuie să fie spălate foarte bine, iar asta pentru că mulți producători preferă să stropească fructele cu diferite substanțe chimice.

‘Cireșele se consumă că orice fruct, pe stomacul gol. Este bine să le consumăm dimineața, și eventual seară, înainte de culcare, se pot consumă 30-40 ml de suc de cireșe’, a declarat Mirela Stranț, nutriționist.

Bicarbonatul de sodiu, cel mai eficient la înlăturarea pesticidelor

Cercetătorii de la Universitatea din Massachusetts au ajuns la concluzia că un amestec de apă și bicarbonat de sodiu elimină pesticidele.

Potrivit acestora, fructele scufundate două minute în soluția cu bicarbonat de sodiu au fost spălate de mai multe pesticide decât cele ținute două minute în dezinfectant sau cele ținute sub jetul de apă tot pentru două minute. Încercați și dvs!

Citește și: Cum ne dăm seama dacă cireşele au viermi înainte să le consumăm

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc