Surori născute lipite, separate cu succes. Cum arată acum cele două tinere

  • Publicat:

Două tinere, născute lipite, duc acum o viață normală datorită unei operații de mare succes. În 2003, când aveau doar 10 luni de viață, Mackenzie și Macey au fost supuse unei intervenții care le-a separat trupurile.

S-au născut cu trupurile lipite și medicii au făcut eforturi pentru a le separa

Acum, Mackenzie și Macey sunt adolescente și se bucură din plin de viață, datorită interventiilor care le-au separat corpurile, notează People. Și deși acestea au fost un real succes, ambele fete au fiecare un picior și se bazează pe proteze pentru a se deplasa.

Macey și Mackenzie s-au născut unite în zona pelvisului și au fost despărțite 10 luni mai târziu de Dr. James Stein, de la Spitalul de Copii din Los Angeles, într-o intervenție chirurgicală care a durat 24 de ore.

Deși tinerele s-au confruntat cu dificultăți medicale suplimentare de-a lungul anilor (inclusiv perfuzii spinale), acestea spun că viața lor este una normală: „Mă consider o fată normală, de 17 ani… care merge la liceu, care vrea să obțină un loc de muncă într-un domeniu pe care îl iubește, vrea să se căsătorească și vrea să aibă copii”, spune Mackenzie.

Mackenzie nu este foarte sigură care sunt planurile ei de viitor, dar îi place agricultura și anatomia plantelor. Macey își propune să devină educatoare.

Citește și: Cei mai longevivi fraţi siamezi din lume au murit la 68 de ani

Gemenii siamezi, un fenomen extrem de rar

Gemenii siamezi sunt gemenii identici care sunt uniți din uter. Ei au anumite părți ale corpului comune. Este un fenomen rar ce se întâlnește cu frecvența de la 1 la 50,000 nașteri până la 1 la 200,000 nașteri.

Gemenii uniți sunt, în general, clasificați în trei moduri: 75 la sută sunt uniți prin peretele toracic sau abdomenul superior. 23% sunt uniți la nivelul șoldurilor, picioarelor sau organelor genitale, iar 2% sunt uniti la cap. Acestia sunt de obicei diagnosticați la începutul sarcinii cu ajutorul ecografiei prenatale.

Perioada optimă de evaluare pentru teste prenatale suplimentare este după 18 săptămâni de sarcină.

FOTO: Shutterstock & Capturi foto YouTube | SURSA: People

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc