Cu sau fără păr pubian: sexul este mai intens dacă te epilezi?

23.12.2021
Cu sau fără păr pubian: sexul este mai intens dacă te epilezi?
Sursa foto: Shutterstock

Să te epilezi sau nu ca să ai parte de un sex mai bun – aceasta este întrebarea! Răspunsul nu e deloc simplu și depinde, în mare parte, de preferințele fiecărei persoane.

Unele persoane aleg să se epileze din rațiuni estetice și igienice, altele din motive ce țin de stima de sine, în vreme ce altele pur și simplu nu consideră că părul pubian ar avea vreo influență nici în privința actului sexual, nici a modului în care se simt atunci când se uită în oglindă sau sunt privite de partener.

Totuși, există un sâmbure de adevăr în ceea ce privește legătura dintre părul pubian și actul sexual. Mai precis, este vorba despre feromonii care atrag potențialii parteneri sexuali. „Aceste substanțe chimice sunt eliberate cu precădere atunci când avem păr pubian”, spun specialiștii de la University College London.

Mai mult, părul pubian ar putea avea un rol important și în prevenția anumitor boli cu transmitere sexuală.

Unele studii arată că epilarea frecventă în zona inghinală este asociată cu un risc mai crescut de a contracta infecții precum HPV și herpes genital.

De asemenea, rănile pot favoriza infecțiile stafilococice și apariția furunculelor în zona intimă. Acest lucru se poate întâmpla din cauza leziunilor cauzate de metodele de epilare (lamă, ceară etc.), care favorizează pătrunderea bacteriilor prin piele.

În cazul femeilor, părul pubian este important și pentru reținerea umidității în zona vaginului, care poate juca atât un rol protector, cât și… stimulator.

Potrivit medicului ginecolog Jen Gunter, „părul pubian poate accentua plăcerea în timpul actului sexual, protejând totodată pielea împotriva frecării ce poate cauza leziuni”.

Cu toate acestea, dacă ai grijă la metoda de epilare și îți îngrijești corect pielea, plăcerea sexuală poate fi la fel de intensă, iar riscul problemelor amintite mai sus poate fi semnificativ diminuat.

Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat