Epilarea testiculelor acasă – cum să o faci ca un profesionist

  • Publicat:
  • Actualizat:
Epilarea testiculelor acasă - cum să o faci ca un profesionist

Epilarea testiculelor este un subiect delicat, la propriu și la figurat. Un studiu realizat de Chicago’s Advanced Dermatology arată că aproape două treimi dintre bărbați se bărbieresc sau se rad în zona inghinală. Cifrele cresc când vine vorba despre epilarea părului de pe piept sau de pe spate.

Modalitatea de epilare este, de asemenea, în continuă schimbare. Dacă acum 10 ani preferința era ceara, în prezent se apelează din ce în ce mai des la aparatul de tuns corporal. Se pare că aspectul de păpușă cerată Ken nu mai este la modă.

Cu toate acestea, în regiunea testiculelor, metoda de epilare trebuie să fie extrem de bine aleasă, pentru a evita iritațiile, tăieturile sau, mai rău, foliculita. Astfel de probleme pot fi prevenite dacă se folosesc ustensilele potrivite și se alege o metodă corectă de epilare.

Iată câteva sfaturi privind epilarea testiculelor, în siguranță, acasă.

7 sfaturi pentru epilarea testiculelor

Folosește un aparat de ras cu 2 lame

E foarte important să alegi un aparat cu mai puține lame, pentru a evita apariția iritațiilor și tăieturile. Deși pentru față este mult mai indicat aparatul cu 4 sau chiar 5 lame, pentru „zona sensibilă” alege varianta cu 2 lame, pentru a evita înfundarea acestora cu păr pubian.

Asigură-te că ai vizibilitate bună și treci ușor cu lama peste testicule, pentru că pielea este foarte sensibilă. De asemenea, este o idee bună să folosești un trimmer înainte de epilarea testiculelor. Astfel scurtezi firul de păr și previi înfundarea lamelor.

Fă întotdeauna duș înainte de epilarea testiculelor

Apa caldă înmoaie firul de păr și ajută la îndepărtarea bacteriilor care se pot ascunde în zona inghinală. Folosește un săpun sau un gel de duș antibacterian, care să curețe foarte bine pielea.

Nu folosi aparatul cu care te razi pe față

În zona inghinală există bacterii care nu sunt prezente pe față și invers, așa că nu folosi niciodată aparatul de ras pentru „a lovi doi iepuri dintr-o lovitură”. Lamele de ras trebuie folosite separat, în funcție de zona pe care o dorești epilată. În caz contrar, riști să te confrunți cu mâncărimi, iritații și, mai rău, cu infecții stafilococice.

Asigură-te că ești flexibil

Epilarea testiculelor presupune răbdare și flexibilitate, pentru că nu este o zonă chiar atât de ușor accesibilă. Este indicat să te așezi pe un prosop, să folosești o oglindă mare și să ai o sursă bună de lumină, pentru a vedea cât mai bine unde și ce epilezi.

În plus, e nevoie de ceva timp să scapi de părul nedorit, așa că nu te grăbi. Trage ușor de pielea de pe testicule, ca să eviți tăieturile. Dacă ți se pare prea riscantă manevra, poți folosi aparatul de tuns, în loc de lama de ras.

Folosește un ulei de bărbierit

În zona inghinală este de dorit să eviți spuma sau gelul de ras și să apelezi la un ulei special pentru bărbierit. Acesta înmoaie firul de păr, asigură alunecarea lamei de ras și previne totodată apariția iritațiilor. Folosește mișcări scurte și blânde, nu apăsa lama de ras pe testicule. Și reține: lama trebuie să treacă peste piele în sensul creșterii firului de păr, nu invers!

Clătește cu apă rece

Odată terminată operațiunea „epilarea testiculelor”, clătește cu apă călâie. Nu exagerat de rece, dar nici fierbinte. Asta va ajuta la închiderea porilor și reduce riscul de creștere a firelor de păr sub piele.

Aplică un balsam răcoritor

Da, există așa ceva, Google it! După ce clătești și usuci zona epilată, aplică un balsam cu efect răcoritor (cu aloe vera sau unt de shea) sau un gel pudră pe bază de talc. Acesta ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor și, totodată, hidratează pielea extrem de sensibilă, prevenind iritațiile dureroase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân