Consumul de brânză ne poate feri de cariile dentare

Potrivit unui studiu, consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor. Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.
18.06.2013
Consumul de brânză ne poate feri de cariile dentare

Potrivit unui studiu, consumul zilnic de brânză ne fereşte de problemele orale prin echilibrarea mediului alcalin şi formarea unei pelicule protectoare în jurul dinţilor.

Se pare că brânza este alimentul ideal pentru a ţine la distanţă cariile, iar acest lucru se datorează substanţelor benefice care neutralizează acidul din placa bacteriană dentară.

Cercetarea a fost realizată de către Academia Generală de Stomatologie din Statele Unite şi a beneficiat de participarea a 68 de copii, cu vârste cuprinse între 12-15 ani, care au fost împărţiţi în 3 grupuri: primul a primit brânză, al doilea câte un pahar cu lapte iar al treilea grup a folosit zilnic apă de gură.

Experţii au efectuat măsurători privind nivelul pH-ului înainte şi după ce au consumat ceea ce li s-a dat, şi au constatat că brânza este cea care asigură cel mai ridicat nivel al pH-ului, deci protejează cel mai bine împotriva dezvoltării bacteriilor din cavitatea orală, responsabile de apariţia cariilor.

 

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea