Cocktailul Sleepy Girl ce a viralizat TikTok-ul poate fi băutura perfectă înainte de culcare

  • Publicat:
Cocktailul Sleepy Girl ce a viralizat TikTok-ul poate fi băutura perfectă înainte de culcare

Ai probleme cu somnul? Un trend de pe TikTok îți poate veni în ajutor! Cocktailul Sleepy Girl nu conține alcool, iar ingredientele sale pot fi considerate mai degrabă suplimente alimentare. Un nutriționist i-a analizat efectele și a dat verdictul.

Cum se prepară cocktailul Sleepy Girl

Ai nevoie de:

  1. suc de vișine (optează pentru varianta bio, pentru a fi sigură de proveniența sa)
  2. o băutură acidulată, ideal una care conține probiotice, precum kombucha 
  3. pulbere de magneziu

Combină aceste ingrediente și consumă băutura astfel obținută cu o jumătate de oră înainte de a te pune la somn.

Ce beneficii are combinația de suc de vișine cu magneziu și probiotice

Sucul de vișine

În special cel proaspăt reprezintă o sursă bogată de melatonina, un hormon care reglează ciclul somn-veghe.

De asemenea, sucul de vișine conține și antioxidanți, inclusiv antocianina și flavonoide, care pot avea efecte antiinflamatorii. Acești doi compuși pot ajută la reducerea inflamației și la combaterea stresului oxidativ, contribuind la o stare generală de bine și la un somn mai odihnitor.

Magneziul

Numeroase studii arată că nivelurile scăzute de magneziu seric sunt asociate cu o calitate mai slabă a somnului/insomnia.

„Magneziul are roluri importante în reglarea excitabilitatii sistemului nervos central și a somnului. Doză pe care o folosesc în versiunea mea de mocktail este de 300-400mg. Dacă un client are un stomac sensibil, îi recomand să înceapă cu doze mai mici și să crească”, notează Rachel Kreider, nutriționist.

Specialista mai spune că cea mai bună varianta este magneziul glicinat.

„Glicinatul de magneziu poate ajută, de asemenea, la somn, deoarece poate ajuta la scăderea temperaturii corporale centrale, ceea ce poate ajută la optimizarea șanselor de a adormi. Unele dintre celelalte tipuri de suplimente de magneziu, cum ar fi oxidul de magneziu sau citratul de magneziu, nu oferă acest beneficiu suplimentar”, relevă un articol publicat în Neuropsychopharmacology.

Probioticele

Acestea, nu în ultimul rând, sunt un plus pentru sănătate. Vin cu multiple beneficii asupra digestiei, sprijinind flora intestinală și reducând balonarea.

„Primesc tone de întrebări despre soluții pentru îmbunătățirea somnului, așa că voi adaugă cu siguranță cocktailul Sleepy Girl pe lista mea de opțiuni pe care să le recomand clienților”, concluzionează Kreider.

@kaylagresh We’re back with the random home restocks ✨😌❤️‍🔥 #restock #asmr #restockasmr #asmrsounds #satisfying #organizedhome #home #organization #cleantok #homeorganization #clean #cleanhome #aesthetic ♬ original sound – kayla gresh

FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân