Ciupercile, o sursă preţioasă de vitamina D

Dacă soarele nu este cel mai bun prieten al vostru, atunci încercaţi să obţineţi doza zilnică de vitamina D din alimente. Ciupercile sunt un bun exemplu de legume bogate în această vitamină, însă trebuie să ţineţi cont că, înainte de a fi consumată, medicii recomandă expunerea acestora la razele soarelui pentru cel puţin jumătate de oră.
  • Publicat:
Ciupercile, o sursă preţioasă de vitamina D

Dacă soarele nu este cel mai bun prieten al vostru, atunci încercaţi să obţineţi doza zilnică de vitamina D din alimente. Ciupercile sunt un bun exemplu de legume bogate în această vitamină, însă trebuie să ţineţi cont că, înainte de a fi consumate, medicii recomandă expunerea acestora la razele soarelui pentru cel puţin jumătate de oră.

Se pare că prin această expunere ciupercile pot asimila o cantitate de vitamina D la fel de mare precum cea din suplimentele alimentare. Deci, de ce să nu alegem surse naturale în locul celor artificiale?

Vitamina D este esenţială pentru o imunitate puternică, oase rezistente şi dinţi sănătoşi şi, de asemenea, ajută la asimilarea mai bună a calciului, un alt element indispensabil pentru buna funcţionare a organismului.

Potrivit specialiştilor, doza zilnică recomandată de vitamina D pentru adulţi este de maximum 2.000 U.I., iar o porţie de ciuperci “bronzate” în prealabil poate asigura aproape 400 de U.I. de vitamina D, o cantitate deloc de neglijat.

Un alt zvon care circulă este acela că gătitul legumelor duce la pierderea vitaminelor, însă acest lucru nu este deloc adevărat, susţin aceeaşi specialişti: legumele pot fi consumate sub orice formă – crude, gratinate, fierte, călite- iar vitaminele nu se vor pierde ci, din contră, vor fi mai uşor de asimilat de către orgasnim.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc