Cine o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul de dopaj cu roxadustat: „Iubito, întreabă-i pe ăia! Poți deschide multe uși”

  • Publicat:
  • Actualizat:
Cine o poate ajuta pe Simona Halep în scandalul de dopaj cu roxadustat:
Sursa foto: ProSport

Simona Halep (31 de ani) a primit o suspendare de patru ani în cazul de dopaj cu roxadustat. Doctorul biochimist Dorel Tocitu, șeful serviciului de Biochimie și Tehnologia Antrenamentului din cadrul Institutului Național de Cercetare Sportivă, a vorbit exclusiv la GSP Live despre cazul tenismenei.

Simona Halep a fost suspendată PATRU ani

Dubla campioană de Grand Slam a primit cea mai drastică pedeapsă posibilă, o suspendare de patru ani din tenis și din orice activitate legată de acest sport.

Dorel Tocitu, dr. expert biochimist, a comparat situația româncei cu cea a Mariei Sharapova. Acesta a ținut să sublinieze că Simona Halep ar fi trebuit să răspundă pentru substanțele găsite în corpul său.

„E greu de digerat așa ceva, dar nu trebuie să judecăm după regulile tribunalelor. Controlul doping are alte reguli. Tribunalul respectiv a argumentat un pic acum despre ce este vorba. De la începutul cazului am spus că este o greșeală de a te apuca să te lupți cu acești coloși”, a spus Dr. Tocitu.

De la început a fost o strategie greșită. Și acum e. Ok, TAS poate să țină cont și să reducă puțin din suspendare. Dar va fi greu pentru că și acum lucrurile vor merge așa. „Auzi, tu ai dreptate, ești nevinovată, dar trebuie să ne răspunzi la niște întrebări. Cine ți-a recomandat această substanță și cum a ajuns ea în corpul tău?”, a mai adăugat acesta.

ITIA confirmă că un tribunal independent a suspendat-o pe Simona Halep pentru o perioadă de 4 ani, din cauza încălcării Programului Anti-Doping. Dubla campioană de Grand Slam, în vârstă de 31 de ani, a fost găsită vinovată pentru două încălcări separate. Prima, cu substanța interzisă roxadustat, la US Open 2022. A doua este legată de iregularitățile din pașaportul său biologic.

Tribunalul a transmis că nu există niciun motiv să pună sub îndoială concluzia unanimă la care au ajuns cei 3 experți. Concluzia a fost că „cel mai probabil dopajul” este explicația pentru iregularitățile găsite în cazul lui Halep.

Expertul biochimist consideră că fosta lideră WTA a abordat greșit problema

“Iubito, întreabă-i pe ăia! Pe doctorul Fuentes (n.r. – Eufemiano Fuentes, doctorul spaniol implicat într-un scandal gigantic de dopaj în ciclism și atletism), sunt unii mari, dacă vrei să întrebi. Și tu ești nume mare, poți deschide multe uși la niște specialiști, evident, între ghilimele”. Dar până la urmă și ăia sunt specialiști, să nu credeți că sunt neica nimeni”, a mai subliniat expertul biochimist.

Sursă: Gazeta Sporturilor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Misterul unei boli infecțioase. Cazurile s-au dublat într-un an
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii
Coaja de banană, folosită ca „botox natural” | Ce spun specialiștii