Cele mai importante inovatii medicale in 2011

Prima inovatie care promite sa nu treaca neobservata in 2011 este anticorpul monoclonal "ipilimumab", despre care anul trecut s-a spus ca ar fi prima terapie din ultimii 30 de ani in masura sa imbunatateasca rata de supravietuire a bolnavilor cu cancer aflat in stadiu avansat.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cele mai importante inovatii medicale in 2011
Cele mai importante inovatii medicale in 2011

Va fi oare 2011 anul in care sistemul imunitar uman isi va lua revansa asupra cancerului? Pare ca da, cel putin conform pronosticurilor facute de expertii de la Cleveland Clinic, Statele Unite, care au inserat doua medicamente pentru imunoterapia cancerului (mai precis, contra melanomului avansat si a tumorilor la prostata) printre noutatile care vor avea cel mai mare impact asupra medicinei in anul care tocmai a inceput.

Prima inovatie care promite sa nu treaca neobservata in 2011 este anticorpul monoclonal „ipilimumab”, despre care anul trecut s-a spus ca ar fi prima terapie din ultimii 30 de ani in masura sa imbunatateasca rata de supravietuire a bolnavilor cu cancer aflat in stadiu avansat; medicamentul functioneaza deblocand, la nivel molecular, anumite limfocite (celulele T) ale sistemului imunitar si facandu-le capabile sa agreseze tumora.

A doua noutate celebrata de expertii de la Cleveland Clinic este primul vaccin terapeutic aprobat de FDA impotriva cancerului de prostata. Denumit Provenge, vaccinul actioneaza inducand un raspuns al sistemului imunitar contra cancerului si s-a dovedit in masura sa reduca cu 24% riscul de moarte la pacientii cu boala deja raspandita in organism.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Atentie! Miroase a creier incins!
Atentie! Miroase a creier incins!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”