Ceaiul kombucha mimează efectele fastingului: poți scăpa de grăsime și să scazi trigliceridele

Acum, cercetătorii Universității din Carolina de Nord spun că ceaiul kombucha ar putea reduce grăsimea acumulată și nivelul de trigliceride.
  • Publicat:
Ceaiul kombucha mimează efectele fastingului: poți scăpa de grăsime și să scazi trigliceridele
Ceaiul kombutcha mimează efectele fastingului: poți scăpa de grăsime și să scazi trigliceridele

Când o persoană are prea multă grăsime depozitată în corp, în special trigliceride, poate crește riscul de apariție a anumitor afecțiuni precum bolile cardiovasculare: ateroscleroză, accident vascular cerebral și insuficiență cardiacă. Un nivel crescut de trigliceride în corp este asociat riscului crescut de inflamație cronică la nivelul pancreasului, rezultând riscul de ateroscleroză cardiovasculară. Cercetări anterioare arată că schimbările sănătoase de stil de viață precum activitatea fizică făcută cu regularitate, slăbitul, limitarea consumului de alcool și urmarea unei diete sănătoase și bogate în fibre, grăsimi sănătoase și redusă în zahăr rafinat și carbohidrați poate ajuta la reducerea trigliceridelor. Acum, cercetătorii Universității din Carolina de Nord spun că ceaiul kombucha ar putea reduce grăsimea acumulată și nivelul de trigliceride. Studiul a fost publicat recent în jurnalul PLOS Genetics și a fost realizat pe viermi.

În general, depozitele de grăsime și trigliceridele crescute sunt cauzele din spatele bolilor moderne precum diabet, hipertensiune și boli cardiovasculare, care contribuie la moartea prematură în cele mai multe cazuri. Toate aceste boli se încadrează în categoria sindroamelor metabolice, de cele mai multe ori asociate dereglării homeostaziei lipidice, rezultând în trigliceride crescute, hipertensiune și obezitate, scrie Medical News Today.

Ceaiul kombucha și reducerea grăsimii din corp

Pentru acest studiu, echipa de cercetători a ales ceaiul kombucha ca potențial mod de a reduce nivelul trigliceridelor. Ceaiul kombucha este o băutură fermentată făcută din ceai negru și o cultură simbiotică de bacterii, fiind astfel o băutură probiotică.

Studiile anterioare realizate pe animale și câteva dintre ele realizate pe oameni sugerează că ceaiul kombucha este benefic în tratarea mai multor boli precum diabet, boli de ficat și de digestie.

Ceaiul kombucha mimează fastingul în tractul gastrointestinal

Pentru acest studiu cercetătorii au folosit viermi și au descoperit că după ingerarea ceaiului kombucha, microbii din ceai au colonizat intestinele viermilor, creând schimbări metabolice similare celor care apar în timpul fastingului.

Rezultatele sugerează reducerea acumulării de grăsime și reducerea nivelului trigliceridelor, ceea ce înseamnă că printre beneficiile ceaiului kombucha se numără și protejarea împotriva bolilor metabolice, îmbunătățirea funcțiilor ficatului și reducerea acumulării de grăsime.

Foto: shutterstock

Surse:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: