Ceaiul ideal pentru pacienții care suferă de cancer

Ceaiul de lămâie, ceaiul de valeriană sau ceaiul oolong sunt alegeri excelente pentru scăderea în greutate, dar ceaiul verde este una dintre cele mai bune opțiuni pentru pacienții cu cancer.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Ceaiul ideal pentru pacienții care suferă de cancer
Foto: shutterstock

Dacă te numeri printre iubitorii de ceai, deja știi că această băutură are numeroase beneficii pentru sănătate, iar în funcție de varianta pentru care optezi, te poți bucura de efecte pozitive asupra organismului. Ceaiul de lămâie, ceaiul de valeriană sau ceaiul oolong sunt alegeri excelente pentru scăderea în greutate, dar ceaiul verde este una dintre cele mai bune opțiuni pentru pacienții cu cancer.

Ceaiul verde, ideal pentru pacienții care suferă de cancer

Într-un studiu publicat în JAMA Dermatology, au luat parte 165 de pacienți cu vârsta medie de 46 de ani, care sufereau de cancer de sân și care se aflau deja sub tratament. După ce au fost împărțiți în două grupuri, jumătate dintre pacienți au primit tratament placebo, iar cealaltă jumătate a primit un compus care se regăsește în ceaiul verde. Rezultatele au arătat că pacienții care au primit acea soluție cu EGCG erau mai puțin predispuși la dermatite severe induse de radiații.

Extractul de ceai verde și ingredientul său activ, EGCG, a atras atenția autorilor studiului, pentru că acesta este un ingredient deloc costisitor și foarte sigur pentru a putea fi consumat, care reduce efectele secundare ale radiațiilor.

Dacă te gândești cum ar putea ceaiul verde să trateze pacienții, autorii studiului menționează că acesta este bogat în polifenoli care au proprietăți antiinflamatorii care pot reduce roșeața pielii, iritațiile și inflamațiile, toate acestea fiind efecte adverse care apar în urma radiațiilor. Cu toate astea, specialiștii avertizează că în cazul chimioterapiei, pacientul trebuie să poarte o discuție cu medicul pentru că ceaiul verde poate interveni asupra tratamentului medicamentos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân