Cea mai în vârstă femeie din lume are 116 ani. „Nu am nicio problemă de sănătate și nu am fost în viața mea într-o sală de operație”. Care este secretul?

O „super bunicuță” din Spania este cea mai în vârstă femeie din lume, care a supraviețuit pandemiei de COVID, războiului civil, unui cutremur mortal și unui incendiu major.
  • Publicat:

O „super bunicuță” din Spania este cea mai în vârstă femeie din lume, care a supraviețuit pandemiei de COVID, războiului civil, unui cutremur mortal și unui incendiu major. Femeia în vârstă de 116 ani nu are probleme de sănătate, doar probleme cu auzul și probleme de mobilitate, iar oamenii de știință încearcă să-i înțeleagă secretul.

Maria Branyas, spre deosebire de alte persoane de vârsta ei, nu suferă de complicații cardiovasculare și își amintește și lucruri pe care obișnuia să le facă la vârsta de 4 ani. Cercetătorii au luat mostre din ADN-ul ei pentru a descoperit care este secretul longevității fără nicio boală.

Femeia a recunoscut că a renunțat la oamenii toxici din viața ei, evită excesele și zilnic mănâncă iaurt natural. Cercetătorul spaniol Manel Esteller, care a vizitat-o în centrul de bătrâni din Olton, Gerona, noua ei casă, a spus pentru ABC că „arată incredibil. Este complet lucidă și își amintește foarte clar episoade din viața ei de la vârsta de 4 ani. Singurele probleme pe care le are sunt mobilitatea și auzul”.

Specialistul este convins că gena este și ea o componentă importantă pentru că mai mulți membri din familia ei au trăit peste 90 de ani.

Maria s-a născut în San Francisco, pe 4 martie 1907, într-o familie spaniolă expatriată, revenind în Catalonia în 1915 din cauza declinului sănătății tatălui ei jurnalist.

Femeia în vârstă de 116 ani a povestit și în trecut că „Mereu am mâncat puțin, dar tot și nu am urmat niciodată vreo dietă. Nu am suferit de nicio boală și n-am fost niciodată într-o sală de operații”.

Maria susține că longevitatea se datorează conexiunii pe care o are cu familia și prietenii, contactul cu natura, stabilitatea emoțională, pozitivitatea și renunțarea la oamenii toxici, dar și norocul și genele bune.

Femeia are două fete, una în vârstă de 79 de ani și una în vârstă de 90 de ani, iar băiatul a murit la 77 de ani într-un accident.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân