Cea mai bătrână persoană din lume, o femeie din Japonia, a murit la 119 ani. A supraviețuit cancerului de două ori

  • Publicat:
Cea mai bătrână persoană din lume, o femeie din Japonia, a murit la 119 ani. A supraviețuit cancerului de două ori
Foto: Profimedia

Kane Tanaka, cea mai bătrână persoană din lume, a murit în Japonia, la vârsta de 119 ani, potrivit unui comunicat transmis de ministrul sănătății japonez.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie, 1903, și a murit pe 19 aprilie, 2022. Femeia a intrat în Cartea Recordurilor ca cea mai bătrână persoană în viață, în 2019.

Guinness Word Records a transmis pe Twitter: „A devenit cea mai bătrână persoană în viață în ianuarie 2019, la vârsta de 116 și 28 de zile. Ea este, de asemenea, a doua cea mai bătrână persoană înregistrată, după Jeanne Calment, care a trăit până la 122 de ani”.

Familia femeii spune că aceasta a fost din ce în ce mai bolnavă în ultima lună de viață.

Femeia a lucrat până la 103 ani

Kane Tanaka s-a măritat cu un proprietar al unui magazin de orez la vârsta de 19 ani și a lucrat la afacerea familiei până la 103 ani, scrie CNN.

Ea a supraviețuit cancerului de două ori și a fost martora multor evenimente istorice de-a lungul vieții: cele două războaie mondiale și gripa spaniolă, din 1918, dar și a pandemiei de COVID-19.

În ultimii ani de viață, Tanaka a locuit într-un azil din Fukuoka. Ea spunea  că își ține mintea și corpul în formă rezolvând probleme de matematică și prin faptul că rămâne curioasă.

Japonezii sunt longevivi

Japonezii sunt cunoscuți pentru longevitate, astfel încât, în 2020, o persoană din 1565 avea peste 100 de ani – mai mult de 88% dintre acestea fiind femei. Autoritățile locale spuneau atunci că femeile au o speranță de viață de 87 de ani, în comparație cu bărbații, care au o speranță de viață de 81 de ani.

Cartea Recordurilor a transmis că cea mai în vârstă persoană în viață este o femeie din Franța, sora Andre, care are 118 ani și 73 de zile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân