Ce număr vezi în această iluzie optică? Toți dau răspunsul greșit!

  • Publicat:
Ce număr vezi în această iluzie optică? Toți dau răspunsul greșit!
Sursa foto: Twitter @Benonwine

Această iluzie optică îi pune în dificultate pe mulți oameni. În imagine este un număr care nu este văzut de toată lumea… cel puțin la prima vedere. Dungile sunt aranjate în așa fel încât numărul din această iluzie optică este foarte greu de găsit. Dar nu imposibil! 

Această iluzie optică s-a viralizat pe rețelele de socializare, mii de oameni încercând să ghicească numărul corect, scrie dailymail.

Numărul din această iluzie optică este greșit de majoritatea oamenilor

Majoritatea dau ca răspuns un număr format din 3, 4 sau 5 cifre. Dar foarte puțini reușesc să vadă în ansamblu imaginea, care de fapt conține un număr de 7 cifre.

Se pare că de vină ar fi sensibilitatea ochilor la contrast, un indicator important al funcției vizuale, care permite perceperea diferenței dintre obiecte și fundalul lor. Potrivit specialiștilor, sensibilitatea oculară redusă la contrast poate fi un simptom timpuriu al cataractei sau glaucomului.

Mii de oameni din întreaga lume au încercat să rezolve puzzle-ul după ce imaginea a fost publicată pe Twitter.

„45283… și care este problema? Ar trebui să fac o programare la medicul de familie?”

„Pot vedea doar 528. Înseamnă că am probleme de vedere?”

„Pot vedea 45283, însă uitându-mă la celelalte răspunsuri, alții văd alte 2 numere. Văd că există numere acolo, dar nu le pot identifica”, sunt doar câteva dintre comentariile celor care au văzut fotografia.

Numărul corect din imagine

Răspunsul corect este un număr format din șapte cifre: 3452839. Numărul poate fi văzut mult mai clar dacă imaginea este privită de la distanță.

Eu am văzut 3452839. Câștig vreun premiu? Apropo, am 3 doze de vaccin, până acum n-am făcut COVID, comentează un alt internaut care a deslușit numărul corect.

Un alt internaut a glumit pe seama numărului buclucaș, spunând despre acesta că „este numărul de petreceri la care a participat Johnson (Boris Johnson, premierul Marii Britanii, n. red.) de la primul lockdown”.

Modul în care percepem o imagine depinde de mai mulți factori. În cazul unei iluzii optice, creierul nostru este influențat de cantitatea de lumină și de culorile din imagine, dacă obiectul este sau nu în mișcare, scrie cancan.ro.

De asemenea, la crearea acestor iluzii optice pot contribui subiectivitatea, adică așteptările sau experiența anterioară a celui care privește imaginea, precum și contextul. De exemplu, o persoană cu o înălțime medie ni se va părea mai înaltă atunci când se află în mijlocul unor oameni mici de statură și mai scundă atunci când e în preajma unor oameni foarte înalți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân