Ce greşeli fac femeile când ţin dietă

Fiecare femeie are o "cădere" în timp ce ţine o dietă, care este definită în funcţie de "personalitatea alimentară", cercetătorii britanici stabilind, în urma unui sondaj, cele şapte "păcate" din timpul unui regim alimentar.
Ce greşeli fac femeile când ţin dietă

Fiecare femeie are o „cădere” în timp ce ţine o dietă, care este definită în funcţie de „personalitatea alimentară”, cercetătorii britanici stabilind, în urma unui sondaj, cele şapte „păcate” din timpul unui regim alimentar (vezi şi alte greşeli în dietă).

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că este foarte uşor ca o femeie să „cadă” într-unul din cele şapte „păcate” care determină relaţia lor cu mâncarea când încearcă să piardă în greutate.

În realizarea acestui sondaj, au fost întrebate 500 de femei, cu vârsta între 20 şi 65 de ani, cum ar descrie obiceiurile lor alimentare atunci când vor să piardă în greutate.

Cele mai multe dintre femei, 69%, au spus despre ele că sunt „grăbite” – fac alegeri alimentare greşite, deoarece sunt, de cele mai multe ori, pe fugă şi nu au timp să pregătească mese corespunzătoare.
Aceste femei, care lucrează la birou sau sunt mame cu copii mici, se limitează, de obicei, la mese gata preparate sau cele comandate la pachet.

Aproximativ 7% dintre femei au spus că se încadreză în categoria celor care consumă gustări între mese, în timp ce 6% s-au identificat ca făcând parte din grupul celor care se înfometează o săptămână, înainte de a mânca foarte mult într-o perioadă scurtă de timp.

Doar 5% dintre femeile intervievate au declarat că mănâncă din confort, nu pentru că le este foame, şi 4% au spus că se folosesc de produsele alimentare ca o recompensă.
Totodată, 4% s-au încadrat în grupul persoanelor „sociabile”, care iau în greutate atunci când ies în oraş.

Niciuna dintre femeile intervievate nu a considerat că face parte din categoria acelora care se îngraşă în timpul unei relaţii pentru că mănâncă la fel de mult ca partenerul de viaţă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU