Ce conține mămăliga „gata preparată”, cu acid tartric, din supermarketurile românești. Expiră în 2025!

Cu siguranță nu știați aceste lucruri până acum!
  • Publicat:

Mămăliga este un aliment tradițional românesc și este iubită de toți! Este un fel de mâncare extrem de simplu, dar apreciat de mulți români. Mămăliga este preparată din făină de porumb fiartă în apă cu sare și, de obicei, se gătește în ceaun, pentru a ieși mai delicioasă și gustoasă. Dacă nu dispuneți de așa ceva și nu aveți timp să o preparați acasă, trebuie să știți că există în comerț și mămăligă ‘gata făcută’. Ce conține mai exact, aflați în rândurile următoare! 

Ce conține mămăliga ‘gata preparată’ din comerț

Mămăliga este un fel de mâncare gustos, care se prepară prin gătirea în apă cu sare a făinii de porumb măcinate, adică mălaiul. Când boabele absorb apa, acestea se înmoaie și se transformă într-un fel de mâncare cremos și moale, care seamănă cu un terci.

Ea poate fi servită ca garnitură lângă o friptură la grătar, ciuperci, sarmale, cârnați, legume, pește, dar poate fi consumată și în amestec cu brânzeturi sau produse lactate. Specialiștii susțin că mămăliga simplă are un conținut caloric destul de redus și este o sursă bună de carbohidrați.

Ingredientele din care este făcută

Dacă nu aveți timp să o preparați acasă sau pur și simplu nu vă iese mămăliga nicicum, o puteți găsi ‘gata preparată’ în supermarketurile românești. Atâta timp cât mămăliga din comerț conține doar apă, făină de porumb și sare, înseamnă că produsul este unul bio, însă dacă conține și alte ingrediente, specialiștii trag un semnal de alarmă.

Citește și: Dieta cu mămăligă | Cum să slăbești 15 kilograme în doar o săptămână

Se regăsește în supermarketurile din România

Pentru a păstra aroma tradițională românească, cât de cât, mămăliga Delizia din supermarketuri este preparată din apă, făină de porumb, sare iodată și regulator de aciditate: acid tartric (E334). De remarcat că mălaiul din care este făcută provine din Italia. De asemenea, mămăliga din comerț are și un termen de valabilitate destul de mare, până în 2025. Nici prețul nu este unul piperat! Un pachet de 1 kg costă doar 7,49 de lei. Dacă o cumpărați, o puteți băga direct la cuptor, la bain marie sau merge direct pusă pe grătar!

Sursa foto: Asociația pentru Protectia Consumatorilor din Romania

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc
Recomandări: