Ce boală ascunde pofta de ciocolată

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi, prin urmare nu este de mirare dacă mulţi oameni simt nevoie să o mănânce constant.
  • Publicat:
Ce boală ascunde pofta de ciocolată

Ciocolata este unul dintre cele mai populare deserturi, prin urmare nu este de mirare dacă mulţi oameni simt nevoie să o mănânce constant. Această poftă poate ascunde însă şi o afecţiune serioasă.

Anbioticele, anticoncepţionalele, dar şi un consum sporit de alimente procesate pot cauza o deficienţă de magneziu în organism. Chiar şi oamenii care consumă multe fructe şi legume pot avea lipsă de magneziu, pentru că aceste alimente au foarte multe pesticide care absorb nutrienţii importanţi. De asemenea, multe femei simt nevoia să mănânce ciocolată mai ales când sunt la menstruaţie, această poftă aparent firească ascunzând o lipsă de magneziu.

Ciocolata este, de altfel, una dintre cele mai bogate surse de magneziu, 30 de grame având aproximativ 41 de mg de magneziu. Dacă simţi că ai nevoie de acest nutrient, mai poţi include în alimentaţie legumele cu frunze verzi, seminţele, mai ales cele de dovleac si de in, nucile, fasolea, peştele şi bananele. Smochinele, căpşunii, grepfrutul sau avocado au, de asemenea, mult magneziu.
 
Simptomele lipsei de magneziu pot include:
  • o stare de slăbiciune,
  • crampe musculare
  • anxietate. 
Hipertensiunea arterială, problemele de memorie, confuzia şi dificultăţile de înghiţire sunt, de asemenea, semne că ai nevoie de acest nutrient.
 
Magneziul este un mineral foarte important pentru structura oaselor, dar şi pentru sănătatea inimii, scrie unica.ro.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan