Ce a pățit un bebeluș de două luni din Botoșani, după ce mama lui i-a dat să mănânce cartofi

Inconștiența unei mame a pus viața în pericol fetiței ei de nici două luni, după ce i-a dat să mănânce cartofi. Copilul a ajuns la Spitalul Sf. Maria din Iași.
  • Publicat:
Ce a pățit un bebeluș de două luni din Botoșani, după ce mama lui i-a dat să mănânce cartofi
sursa foto: Sanador (caracter ilustrativ)

Inconștiența unei mame a pus viața în pericol fetiței ei de nici două luni, după ce i-a dat să mănânce cartofi. Copilul a ajuns la Spitalul Sf. Maria din Iași, iar medicii au reuşit să o salveze pe micuță în ultimul moment.

În prima zi a anului, un bebeluş de doar 2 luni a fost la un pas de moarte, după ce mama sa i-a dat să mănânce cartofi. O bucată de cartof i-a rămas blocată în esofag, iar echipa medicală a reuşit să o extragă.

Incidentul s-a petrecut într-o familie din Flămânzi, Botoşani. Părinţii serveau masa şi mâncau, printre altele, câţiva cartofi copţi. Părinţii fetiţei au încercat să îi dea o bucăţică mică, însă aceasta s-a blocat în esofag. Alertaţi, părinţii au mers imediat cu copilul la Urgenţe, la secţia de Pediatrie. După ce a fost consultată, medicii au decis să trimită micuţa la Iaşi, pentru că bucata de cartof nu putea fi scoasă cu aparatura medicală de la Botoşani.

Copilul a fost preluat de un echipaj cu medic al Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi transferat la Iaşi.

„Este vorba despre un bebeluş în vârstă de o şase săptămâni, cu un corp străin esofagian. A fost preluat de la colegii de la Pediatrie şi transportat în centrul universitar, pentru investigaţii de specialitate. Copilul a fost stabil pe perioada transportului”, a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Acum, bebeluşul este stabil și se află în secţia de Terapie Intensivă.

Medicii specialişti spun că în perioada sărbătorilor de iarnă mai mulţi copii au ajuns la Urgenţe cu astfel de probleme. De multe ori părinţii le dau alimente nepotrivite pentru vârstele lor, ajungând astfel la probleme ca aceasta.

Alimentația bebelușului în funcție de vârstă

  • 0-4 luni- până la 4 luni, bebelușul poate consuma laptele matern, formulă de lapte și apă și ceai neîndulcit
  • 4-5 luni- după 4 luni, sugarul poate mânca supă de legume din rădăcinoase: pătrunjel, păstârnac, morcov, dar și fructe precum mere și pere.
  • 5-6 luni- după 5 luni se introduc restul legumelor, excepție făcând cartofii, dar și carnea fiartă sau gătită la cuptor.
  • 6 luni- după 6 luni, bebelușul poate mânca iaurt natural și cereale.

Sunt INTERZISE în alimentația bebelușului mierea, pentru că poate provoca botulism infantil, dulciurile, zahărul, carea sau condimentele. De asemenea, sunt interzise alimentele pe care copilul nu le poate mesteca, deoarece există riscul de a se îneca cu ele.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân