CDC: kit de urgență în caz de apocalipsă zombi

Ți-ai imaginat vreodată că vei fi nevoită să supraviețuiești în caz de apocalipsă zombi? CDC a întocmit un ghid în acest sens.
  • Publicat:
CDC: kit de urgență în caz de apocalipsă zombi
CDC: kit de urgență în caz de apocalipsă zombi

Ți-ai imaginat vreodată că vei fi nevoită să supraviețuiești în caz de apocalipsă zombi? Noi nu, dar se pare că Centrul de Prevenție și Control al Bolilor (CDC) a întocmit un ghid esențial care să ne pregătească în acest sens.

Cum să te pregătești pentru o apocalipsă zombi (sau orice altă situație)?

Primul ghid dezvoltat de CDC în acest sens a apărut în 2011, în urma predicțiilor făcute de Nostradamus care sugerează că în anul 2021 va avea loc o apocalipsă zombi. Așadar, dacă în 2020 CDC punea la dispoziție ghidul cu măsurile de prevenție împotriva virusului SARS-CoV-2, de data aceasta a fost întocmit ghidul de supraviețuire în cazul unei apocalipse zombi. Bineînțeles, acesta este esențial în cazul oricărui dezastru sau pandemii.

Ne întoarcem în timp și ne reamintim cum a început anul 2020? Sticle cu apă, făină, dezinfectanți, hârtie igienică, achiziționate în cantități mari, indiferent de banii de care dispuneai. Cert este că rafturile magazinelor erau de cele mai multe ori goale. În cazul unei apocalipse zombi ai nevoie de un kit esențial care să conțină apă, alimente și alte provizii care să te ajute să treci cu bine cel puțin peste primele zile. Potrivit CDC, acest kit trebuie să conțină:

  • cel puțin 2L de apă/ persoana/ zi
  • alimente neperisabile
  • medicamentație prescrisă și fără prescriere
  • instrumente și provizii precum cuțit, bandă adezivă, radio pe baterii
  • produse sanitare și de igienă
  • haine de schimb pentru fiecare persoană
  • așternuturi
  • documente importante, inclusiv copii ale pașaportului, certificatului de naștere sau permisului

De asemenea, CDC menționează că fiecare familie ar trebui să aibă un plan de urgență pe care membrii să-l urmeze în cazul în care apare o situație de genul. Planul trebuie să implice numele unei locații în care tu și familia stabiliți să vă întâlniți, dar și o rută de evacuare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân