Ce provizii să nu îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă. Sunt INUTILE!

Află care sunt produsele de care nu ai nevoie într-o situaţie de urgenţă şi pe care nu trebuie să-ţi arunci banii inutil.
11.03.2020
Ce provizii să nu îţi faci în cazul unei situaţii de urgenţă. Sunt INUTILE!

Dacă într-un material anterior vă prezentam ce trebuie să conţină kitul de supravieţuire în cazul unui dezastru, al unei pandemii sau al altei situaţii de urgenţă, acum este vremea să vă spunem şi ce NU ar trebui să se regăsească în acesta.

Astfel de produse nu numai că ocupă mult spaţiu, dar sunt şi inutile. Iată mai jos lista de produse pe care nu trebuie să vă aruncaţi banii într-o situaţie de urgenţă!

 

Trusa de prim ajutor – evitaţi trusele din marketuri sau farmacii (nu conţin toate produsele de care aveţi nevoie), medicamentele de care nu aveţi nevoie sau la care aveţi alergie, pansamente şi cutii de medicamente desfăcute.

Alimente de evitat – cafea, fructe şi legume proaspete sau alte alimente care au termen scurt de valabilitate, alimente foarte sărate, alimente care necesită refrigerare, congelare sau durată îndelungată de preparare, dulciuri fără valoare nutriţională.

Surse de alimentare electrică  baterii în cantitate mare (acestea au un termen limitat de valabilitate, trebuie verificate constant să nu prezinte semne de coroziune) şi orice produs care trebuie băgat în priză sau care funcţionează pe combustibil.

Ghiozdanul „de urgenţă” – de evitat electronicele (laptop, jocuri video), bancnotele cu valoare mare, conserve în cantităţi mari.

Produse de îngrijire personală – de evitat şamponul şi balsamul (un simplu săpun este suficient în caz de urgenţă), fixativ de păr şi alte produse de styling, truse de machiaj.

Produse pentru animalele de companie – de evitat jucăriile, „recompensele” alimentare, periile de blană.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Alina Gheorghe: Adevărul despre statul prea mult la calculator