Căsătoriile de pe Tinder NU rezistă (STUDIU)

  • Publicat:
Căsătoriile de pe Tinder NU rezistă (STUDIU)
Sursa foto: shutterstock

În timp ce aplicațiile de dating sunt tot mai populare, specialiștii vin cu un verdict necruțător: căsătoriile de pe Tinder au mai puține șanse de reușită decât cele clasice.

“Cei care au folosit aplicații de dating au raportat căsătorii de calitate mai scăzută decât cei care și-au întâlnit partenerul sau partenera în offline”, se arată în analiză realizată în septembrie 2023 de cercetătorii de la Universitatea de Stat Arizona. Motivul este unul de-a dreptul surprinzător!

Căsătoriile de pe Tinder nu rezistă din cauza presiunii sociale

Un studiu recent a fost realizat pe 923 de subiecți (adulți căsătoriți) din SUA. Aproximativ jumătate dintre aceștia și-au întâlnit jumătatea pe un site de dating, timp în care restul și-au întâlnit soții și soțiile prin intermediul prietenilor, rudelor, la locul de muncă sau chiar în oraș.

Cercetătorii au căutat să descopere cum este influențată stabilitatea căsătoriei în funcție de modul în care partenerii s-au cunoscut (dating/tradițional).

Participanților li s-au adresat întrebări precum „Cât de bine răspunde soțul/soția nevoilor tale?” și „Cât de mulțumiți sunteți de căsnicia voastră?” pentru a evalua satisfacția maritală generală.

Cuplurile ce s-au cunoscut pe Tinder se simt judecate

„Participanții care și-au întâlnit soțul/soția pe platforme de dating online au raportat o mai mare marginalizare din partea societății decât cei care s-au întâlnit în viață de zi cu zi”, au afirmat cercetătorii, care au definit marginalizarea din partea societății că fiind măsură în care societatea respinge un tip specific de cuplu.

Potrivit specialiștilor, datingul online a devenit din ce în ce mai popular în ultima decadă, în special printre membrii Generației Z și tinerii din categoria de vârstă 18-29 de ani.

Cu toate acestea, societatea este încă sceptică. Aceasta acordă credit relațiilor cu incipit tradițional, și nu celor din online.

Astfel, relațiile care au început în online sunt mai puțin aprobate și mai puțin susținute de cei din jur. În lipsa acestui sprijin, cuplurile au de suferit. Fără aprobarea celor dragi, relațiile care au început în online ajung să își piardă din “scânteie”.

Citește și: STUDIU. Comportamentul care îi face pe cei din jur să îți acorde toată atenția lor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân