Alimentul cu care să înlocuiești carnea pentru a slăbi rapid. E preferatul românilor!

Oamenii de știință au descoperit că dacă înlocuiești carnea cu cartofi poți accelera procesul de slăbire și crești senzația de sațietate.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Alimentul cu care să înlocuiești carnea pentru a slăbi rapid. E preferatul românilor!
Foto: shutterstock

Un nou studiu arată că un aliment pe care mulți l-au considerat vinovat pentru kilogramele în plus, se pare că ajută în procesul rapid de slăbire. Este vorba de cartofi, care te ajută să slăbești fără prea mult efort.

Oamenii de știință au descoperit că dacă înlocuiești carnea cu alimente reduse în calorii poți accelera procesul de slăbire, scrie The Sun. Mai exact, poți înlocui carnea cu cartofi.

Cartofii te ajută să slăbești fără prea mult efort

Participanții din Statele Unite s-au simțit mult mai satisfăcuți după ce au consumat cartofi. Mai exact, senzația de sațietate este mai mare atunci când consumi un anumit aliment, indiferent de conținutul său caloric. De asemenea, această senzație de sațietate a apărut după ce alimentele bogate în calorii au fost înlocuite cu cartofi.

Cartofii conțin nutrienți esențiali și sunt asociați riscului crescut de diabet de tip 2 și rezistență la insulină, dar nu și în acest studiu.

Profesorul Candida Rebello de la Centrul de Cercetare Pennington din Louisiana a spus: „Aspectul principal al acestui studiu este legat de faptul că nu am redus mărimea porțiilor, dar am redus conținutul caloric prin includerea cartofilor. După ce carnea a fost înlocuită cu cartofi, participanții au resimțim mai repede senzația de sațietate și, de cele mai multe ori, aceasta apărea înainte să termine de mâncat. În felul acesta vei slăbi rapid fără efort.

Cercetătorii au recrutat 36 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, supraponderali, obezi sau cu rezistență la insulină, pe care ulterior i-au pus să urmeze diete care includeau fie fasole, mazăre și carne sau pește sau cartofi albi cu carne sau pește.

Aproximativ 40% din consumul de carne a fost înlocuit cu cartofi, fasole sau mazăre.

În felul acesta, s-a demonstrat că dacă integrezi în dietă cartofi, acesta nu are un impact negativ asupra nivelului glicemiei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân