Bebeluș de 9 luni mort la scurt timp după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă fără să-i facă analize. „Are amigdalită, doamnă!”

Lucas Munslow a fost dus de urgență la spital de către părinții săi. Din păcate, ignoranța medicilor l-a condus către moarte!
  • Publicat:
Bebeluș de 9 luni mort la scurt timp după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă fără să-i facă analize.
De ce suferea, de fapt/ sursa foto: Envato&Facebook

Lucas Munslow, un bebeluș de doar 9 luni, a decedat la scurt timp după ce doctorii de la Urgențe au decis să-l trimită acasă, pentru că avea doar o amigdalită. Deși avea febră mare și starea lui de sănătate nu era deloc bună, medicul de gardă nu l-a consultat corespunzător și i-au pus un diagnostic greșit. La doar câteva ore, micuțul a decedat. De ce suferea, de fapt? 

Micuțul de 9 luni a fost diagnosticat cu amigdalită

În mai 2019, micuțul Lucas Munslow a fost dus la spitalul Glan Clwyd, Marea Britanie, de către părinții săi, Nathan și Kimberley Munslow, care erau îngrijorați din cauza stării sale de sănătate. Bebelușul 9 luni era febril și ochii îi erau tulburi.

Lucas a fost consultat de doctorul de gardă, Kayode-Awe Olugbemiga, dar i-a pus un diagnostic greșit.

„Are amigdalită, doamnă!”, a susținut medicul care l-a consultat pe copilul de 9 luni.

Băiețelul a fost trimis acasă cu diagnosticul de amigdalită virală, dar din păcate a decedat la scurt timp în brațele mamei. Bebelușul primise un simplu spray pentru gât, care oricum nu l-a ajutat deloc. În realitate, băiatul suferea, de fapt, de meningită bacteriană, o boală mortală, dacă nu este descoperită și tratată la timp.

În realitate, suferea de meningită

Lucas Munslow a decedat din cauza unei meningite pneumococice, care se manifestă prin gât înțepenit, febră, durere de cap, sensibilitate la lumină și confuzie. În cazul sugarilor, meningita poate prezenta simptome ca lipsa poftei de mâncare și vărsături puternice.

În fața anchetatorilor, medicul care era de gardă, Kayode Awe Olugbemiga, a recunoscut că avea o bănuială că ar putea fi vorba despre meningită, dar simptomele nu erau destul de clare în cazul lui Lucas și nu indicau un diagnostic atât de grav.

Părinții lui au declarat că bebelușul nu a fost atent examinat de către doctorul de la Urgențe, însă Olugbemiga a negat acest lucru.

Citește și: Infecția cu pneumococ la copii – simptomele la care să fie atenți părinții

Cum se apără medicul care l-a tratat

Atunci când a fost intervievat de avocatul familiei Munslow în ceea ce privește starea lui Lucas, medicul a declarat că: „pacientul fusese adus într-un cărucior și nu i s-a părut moral și lipsit de etică să îl consulte astfel”.

În apărarea lui, Kayode Awe Olugbemiga a mai spus că, dacă i s-ar fi comunicat toate informațiile necesare referitoare la starea copilașului, l-ar fi ținut sub observație în spital și nu l-ar fi externat.

Doctorul Solabomi Alalade a venit în ajutorul cadrului medical și susține că Lucas avea o temperatură foarte ridicată când a ajuns la Urgențe, dar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit la scurt timp.

Lucas Munslow nu a mai putut fi salvat 

Imediat după ce bebelușul a fost scos din cărucior a început să plângă. Iar când mama lui l-a luat în brațe, a fost foarte ușor de consolat. În plus, nu au existat mișcări anormale ale ochilor la o vârstă așa fragedă”, a mai declarat colegul lui Kayode Awe Olugbemiga.

Pe de altă parte, medicul Matthew Sandman care era de gardă atunci când micuțul Lucas s-a întors cu ambulanța la spital, a făcut eforturi disperate pentru a-l salva. Acesta a mărturisit că starea de rău a copilului trebuia să dea de înțeles cadrului medical că are o suferință majoră.

„Dacă un copil diagnosticat cu meningită nu prezintă suficient de multe simptome pentru a primi acest diagnostic, atunci medicul nu poate stabili dacă starea de sănătate a copilului este un argument suficient de bun pentru a face o constatare”, a declarat Matthew Sandman, cel care a încercat să-l țină în viață pe Lucas.

Citește și: 3 boli infecțioase cu impact puternic asupra sănătății. Ce simptome dau și cum pot fi prevenite

Sursa: Daily Mail
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân