Bea trei pahare de lapte pe zi dacă vrei să slăbești. Ce sugerează autorii unui studiu

Un nou studiu sugerează că dacă bei trei pahare de lapte slab pe zi poți dubla scăderea în greutate.
  • Publicat:
Bea trei pahare de lapte pe zi dacă vrei să slăbești. Ce sugerează autorii unui studiu
Foto: shutterstock

Un nou studiu sugerează că dacă bei trei pahare de lapte slab pe zi poți dubla scăderea în greutate. Femeile supraponderale sau care se confruntau cu obezitatea au luat parte la acest studiu, iar rezultatele arată că în opt săptămâni au reușit să slăbească 4.5 kilograme după ce au băut zilnic trei pahare de lapte slab.

Laptele conține atât vitamina D, cât și calciu, ambele fiind asociate procesului de slăbire. Undeva la 50% dintre persoanele obeze se confruntă cu deficit de calciu și jumătate din populația globală suferă de deficit de vitamina D.

Laptele de soia este și el un produs care ajută în procesul de slăbire, dar nu este la fel de eficient precum produsele lactate.

„Rezultatele noastre arată că în urma consumului de lapte slab se îmbunătățesc efectele benefice în dietele restrictive și, în general, în rândul pacienților care suferă de obezitate”, spun autorii studiului.

La studiu au luat parte 100 de femei care au urmat o dietă controlată din punct de vedere caloric.

Unora dintre participante li s-a oferit să consume lapte slab, altora lapte de soia, iar cel de-al treilea grup a primit suplimente cu calciu. Rezultatele arată că:

  • cele care au băut lapte slab au slăbit 4.5 kilograme
  • cele care au băut lapte de soia au slăbit 3.6 kilograme
  • cele care au luat suplimente cu calciu au slăbit 3.8 kilograme

„Rezultatele acestui studiu demonstrează că o dietă cu un deficit caloric de 500kcal pe zi, timp de opt săptămâni, poate duce la o reducere a greutății, indicelui de masă corporală, circumferința taliei și grăsimii din organism. O reducere modestă în rândul pacienților care suferă de obezitate (5%-10% din greutatea inițială), poate îmbunătăți starea de sănătate într-un timp destul de scurt reducând comorbiditatea asociată obezității”, explică autorii studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân