Băutura banală care te-ar putea ajuta să trăiești mai mult: o bei zilnic!

  • Publicat:
Băutura banală care te-ar putea ajuta să trăiești mai mult: o bei zilnic!
Sursa foto: shutterstock

Un studiu recent dezvăluie care este băutura care te poate ajuta să trăiești mai mult. Cafeaua măcinată, căci despre ea vom vorbi azi, este demonstrat că reduce riscul de deces prematur cu până la 27% și bolile de inima cu până la 20%.

Cafeaua, băutura care te ajută să trăiești mai mult

Conform specialiștilor, boabele de cafea sunt bogate în antioxidanți care ajută organismul să elimine radicalii liberi, responsabili pentru apariția bolilor.

Cafeaua a fost asociată cu reducerea bolilor cardiovasculare și a decesului din oricare altă cauză. Cofeina este cel mai cunoscut compus, însă băutura conține peste 100 de componente biologice active. Este posibil că acei compuși, nu neapărat cofeină, să fie asociați cu relația pozitivă dintre consumul de cafea și beneficiile asupra sănătății”, a precizat profesorul Peter Kistler, profesor universitar din cadrul Baker Heart and Diabetes Research Institute, Melbourne.

„Cofeina este primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la cafea. Dar cafeaua conține antioxidanți și alte substanțe active care pot reduce inflamația și pot proteja împotriva bolilor”, a mai adăugat acesta.

”Doar două căni dintr-o băutură banală ar putea prelungi viața oamenilor” este concluzia surprinzătoare a specialiștilor care au efectuat acest studiu.

Dar ce alte beneficii mai are consumul de cafea?

  • sprijină memoria pe termen scurt;
  • reduce riscul de apariție a diabetului zaharat;
  • ajută la reducerea riscului de cancer;
  • îmbunătățește performanță sportivă
  • protejează împotriva gutei (artritei).

Riscuri și contraindicații ale consumului excesiv de cafea

Consumul de cafea nu este recomandat persoanelor care suferă de hipertensiune, celor cu boli mintale și cu tendință de agresivitate, copiilor, dar și femeilor însărcinate.

Mai mult, consumul excesiv de cafea poate avea efecte nocive însemnate chiar și pentru persoanele complet sănătoase. Printre cele mai frecvente efecte, amintim:

  • insomniile;
  • stările de anxietate sau furie;
  • poate crește secrețiile gastrice, ceea ce duce la apariția gastritei și a ulcerului
  • poate crește frecvența și severitatea bătăilor neregulate ale inimii.

Surse: thesun.co.uk, healthline.com, hopkinsmedicine.org

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân