Roșiile mov, mai sănătoase decât alte soiuri, deși sunt modificate genetic

Roșiile mov au fost dezvoltate de o echipă de cercetători din Norwich, de la Norfolk Plant Sciences.
  • Publicat:
Roșiile mov, mai sănătoase decât alte soiuri, deși sunt modificate genetic
Foto: shutterstock / Roșiile mov, mai sănătoase decât alte soiuri, deși sunt modificate genetic

Într-un comunicat de presă recent, Departamentul de Agricultură din Statele Unite (USDA) a anunțat aprobarea oficială a roșiilor mov modificate genetic. Roșiile mov au fost dezvoltate de o echipă de cercetători din Norwich, de la Norfolk Plant Sciences.

Potrivit USDA, roșiile mov sunt sigure de consum și prezintă mai puține riscuri comparativ cu alte tipuri de roșii cultivate. Pe lângă culoarea vibrantă, acest soi de roșii conțin mai mulți nutrienți, în special antocianine, un antioxidant care oferă afinelor și murelor acele nuanțe intense.

După 15 ani de așteptări, USDA a aprobat acest soi de roșii, biochimistul Cathie Martin fiind primul care a introdus roșiile mov bogate în antocianine în 2008. Pentru a crea fructul, Martin, care a lucrat mai bine de 20 de ani cu producerea pigmenților din plante și a observat rezultate promițătoare.

În plus, specialistul, alături de colegii săi, au descoperit că șoarecii de laboralor predispuși să dezvolte cancer care au mâncat roșii mov au trăit cu 30% mai mult față de șoarecii care au consumat roșii normale. Mai târziu s-a descoperit că roșiile mov erau mai rezistente față de roșiile normale, putând fi păstrate mai mult timp pentru consum.

Roșiile mov vor fi distribuite pe piață începând cu anul 2023.

„Este fantastic! Nu credeam că voi vedea ziua aceasta! Suntem cu un pas mai aproape să oferim lumii roșii mov sănătoase, iar oamenii vor fi foarte încântați să le consume”, a spus Martin în comunicatul de presă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”