Bărbații care au această trăsătură de caracter sunt partenerii ideali în dormitor (STUDIU)

  • Publicat:
Bărbații care au această trăsătură de caracter sunt partenerii ideali în dormitor (STUDIU)
Sursa foto: shutterstock

Conform unui studiu publicat în Journal of Adolescent Health, bărbații empatici pot fi cei mai buni parteneri în dormitor. Iată și explicațiile specialiștilor.

Cât de importantă este empatia în cuplu

Oamenii care pot comunica mai bine și pot înțelege emoțiile altei persoane au mai multe șanse de a avea o viață sexuală satisfăcătoare, conform studiului.

 “Felul în care oamenii se ascultă și se înțeleg unii pe alții influențează calitatea vieții sexuale”, subliniază Adena Galinsky de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health.

Teoria pare să fie una reală, căci da, orice femeie se simte mai deschisă și mai în siguranță atunci când are alături un partener care o înțelege, care îi prioritizează nevoile și care comunică eficient cu ea.

Un fapt care te poate surprinde

Cercetătorii au mai subliniat și faptul că bărbații tineri sunt cu mult mai predispuși decât femeile să se bucure în mod constant de actele în care scopul principal este satisfacerea partenerei de cuplu.

Desigur, atributele personale precum stima de sine și autonomia joacă și ele un rol deosebit de important.

Autonomia contribuie la frecvența intimității, în timp ce stima de sine este corelată cu bucuria de a oferi, concluzionează specialiștii.

Astfel, sensibilitatea față de partenera sa îl face pe bărbat să acționeze, în timp ce reacția partenerei la generozitatea să îl motivează să o satisfacă iar și iar.

Cu toate acestea, empatia nu este bazată exclusiv pe sensibilitate, pe vulnerabilitate. De pildă, o persoană care se framananta din orice poate fi percepută drept sensibilă. În schimb, empatia în relația de cuplu presupune modul în care o persoană este atentă la nevoile celuilalt.

Citește și: De ce alegem bărbați asemeni taților noștri (STUDIU)

Sursa: Live Science

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân