De ce alegem bărbați asemeni taților noștri (STUDIU)

  • Publicat:
De ce alegem bărbați asemeni taților noștri (STUDIU)
Sursa foto: shutterstock

Da, vrem bărbați care să semene cu tații care ne-au crescut. Chiar dacă sună clișeic, asta atragem la maturitate. Suntem atrase în mod paradoxal de parteneri care ne tratează în același fel în care au făcut-o și părinții noștri. Iată ce spun specialiștii despre asta!

„În copilărie, dezvoltăm o schemă inconștiență a ceea ce este dragostea, bazată pe modul în care suntem tratați de îngrijitorii noștri primari. Apoi, ca adulți, suntem atrași de persoanele care ne stimulează în același mod”, explică Dr. Judith Wright, terapeut de relații.

De ce suntem atrase de acești bărbați?

Femeile care au fost crescute de tati buni, iubitori și care le-au oferit suport necondiționat sunt mai predispuse să fie atrase de bărbați asemeni taților lor.

Jennifer Harman, profesoară de psihologie la Colorado State University și coautoare a cărții The Science of Relationships, atribuie acest fenomen familiaritatii: „Poate fi sau nu o dinamică sănătoasă, dar se simte confortabil. Dacă oamenii nu au multă stimă de sine din cauza educației timpurii, intră în relații în care acea persoană confirmă ceea ce simt deja despre ei înșiși”.

Vești mai puțin îmbucurătoare pentru femeile cu tați toxici

Cercetările au mai observat și reversul medaliei. Dacă ai avut o relație deficitară cu tatăl tău, vei întâlni de-a lungul vieții doar bărbați cu aceleași probleme ca și tatăl tău, astfel încât să le poți rezolva.

Cu alte cuvinte, o mulțime de femei care au probleme cu tații lor doresc, în mod inconștient, să împiedice un bărbat să se transforme în tatăl lor.

În loc de concluzie…

Atracția pentru bărbații care seamănă cu tații noștri are loc în subconștient. Încearcă să vezi care sunt factorii care te-au determinat să îți alegi partenerul și câți dintre aceștia au legătură cu modul în care ai fost crescută.

Citește și: Orice bărbat poate face un copil, însă nu oricine poate fi și părinte

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân