Orice bărbat poate face un copil, însă nu oricine poate fi și părinte

  • Publicat:
Orice bărbat poate face un copil, însă nu oricine poate fi și părinte
Sursa foto: shutterstock

Nu te poți numi părinte dacă ai dat viață, nu te poți numi părinte dacă genele tale au fost transmise unei generații noi, nu te poți numi părinte dacă oferi adăpost și hrană. Părinte ești atunci când oferi iubire necondiționată și când faci sacrificii pentru copilul tău. 

Orice bărbat poate crea viață, dar de ce e nevoie să fii părinte, de fapt?

Un tată este mereu alături de copiii săi. Și face tot posibilul ca lor să le fie bine.

Nu renunță atunci când lucrurile devin complicate și se implică activ în viața și-n alegerile copiilor săi. Îi pregătește pentru viață și le servește drept exemplu comportamental în societate.

Părintele este cel care te inițiază în viață. Părintele este erou. Este înger păzitor.

El este acolo chiar și după ce ai terminat școala, după ce ți-ai găsit un loc de muncă, după ce te-ai mutat din casă părintească sau ți-ai întemeiat o familie proprie. Rolul său este etern.

Citește și: Fii un părinte suficient de bun: ascultă-ți în mod real copiii

Rolul tatălui în dezvoltarea emoțională

Tatăl, ca și mama, este un pilon important în dezvoltarea bunăstării emoționale a copilului. Copiii de cele mai multe ori văd la tații lor lucruri și le aplică la rândul lor. De asemenea, ei își privesc tatăl și pentru a le ofer un sentiment de securitate, atât fizică, cât și emoțională.

Copiii vor să își facă tații mândri. Iar un tată dedicat promovează creșterea și forța interioară a copilului său.

Relația cu tatăl influențează calitatea relațiilor cu ceilalți

Tații nu influențează doar cine suntem în interior, ci și modul în care construim relații cu ceilalți pe măsură ce ne maturizăm. Astfel, modul în care tatăl nostru ne tratează ghidează ceea ce noi vom căuta la rândul nostru în oameni.

Prietenii, partenerii de viață vor fi aleși în funcție de cum am perceput noi relația cu tatăl.

Citește și: 10 trucuri pentru a fi un părinte grozav!

Relația tată – fiica

Un tată are datoria de a-i arată fiicei sale ce înseamnă o relație sănătoasă cu un bărbat. Dacă tatăl este iubitor și blând, ei bine, fiica lui va caută aceleași calități la bărbațîi pe care ii va întâlni. Dacă tatăl este puternic și plin de curaj, ea se va lega strâns de bărbații cu același caracter!

Relația tată – fiu

Spre deosebire de fete, care își modelează relațiile cu ceilalți după chipul și asemănarea tatălui, ei bine, băieții se modelează ei înșiși după părintele lor. Astfel că, dacă un tată are grijă, respect și bun simț, și băiatul va crește la fel.

Cum își văd tatăl că se comportă în societate cu ceilalți indivizi sau cum tratează o femeie, așa vor proceda și ei la rândul lor.

Citește și: Cum faci față unui părinte toxic

Surse: Medium, Mother, Moms

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”