Experții confirmă! Persoanele care decorează mai devreme pentru Crăciun sunt mai fericite

Potrivit experților, dacă începi mai devreme să decorezi de Crăciun ești mai fericit. Iată ce se întâmplă, de fapt.
  • Publicat:
Experții confirmă! Persoanele care decorează mai devreme pentru Crăciun sunt mai fericite
Foto: envato

Dacă te-a luat deja febra sărbătorilor și ai început să te uiți după cadouri, decorațiuni și rețete pentru masa festivă, avem vești bune pentru tine! Potrivit experților, dacă începi mai devreme să decorezi de Crăciun ești mai fericit.

Într-o lume plină de stres și anxietate, oamenii vor să se asocieze momentelor și lucrurilor care știu că le aduc fericire, iar Crăciunul și decorațiunile de Crăciun evocă acest sentiment puternic al copilăriei. Decorațiunile de Crăciun sunt considerate o ancoră care ne ajută să retrăim magia și emoția pe care o trăiam în copilărie. De aici apare entuziasmul atunci când ne apucăm să decorăm de Crăciun, cu mult mai devreme, să cântăm cântece de Crăciun sau chiar să pornim în goana după cadouri pentru cei dragi.

De cele mai multe ori, nostalgia ne ajută să ne agățăm de trecut și mai ales să ne înțelegem identitatea. Multe persoane, atunci când decorează de Crăciun, nu fac altceva decât să se reconecteze cu copilul interior fără să fie conștiente de asta. Este o practică extraordinară chiar și pentru persoanele care au pierdut pe cineva drag, pentru că retrăiesc amintiri frumoase prin gesturi mărunte. Cumva, putem spune că asta este adevărata magie a sărbătorilor.

Mai mult, atunci când ești înconjurat de decorațiuni de Crăciun, mirosul de brad și elementele specifice care să te transpună în acel tablou de iarnă îți îmbunătățești dispoziția.

Superstiții de Crăciun

Pe cât de specială este această perioadă a anului, pe atât de multe superstiții de Crăciun există în întreaga lume. Literă de lege pentru unii ori amuzament pentru alții, trebuie să recunoaștem că ansamblul credințelor în supranatural dau o magie aparte Crăciunului.

  1. Copiii născuți de Crăciun sunt speciali, norocul le va surâde toată viața.
  2. Zăpada de Crăciun indică un Paște înverzit.
  3. De Crăciun, cei mai superstițioși dintre greci își ard pantofii vechi pentru a preîntâmpina ghinioanele în anul ce vine.
  4. Dacă vrei să ai parte de sănătate anul următor, mănâncă un măr în Ajunul Crăciunului.
  5. În noaptea de Crăciun se deschid Porțile Raiului. Irlandezii sunt convinși că acesta este momentul cel mai potrivit să mori, pentru că te duci direct în Rai.

Citește aici alte superstiții de Crăciun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân