Băiețel de un an și jumătate, mort la scurt timp după ce medicii l-au consultat și l-au trimis acasă

Tragedie imensă pentru o familie din Marea Britanie. O mamă şi-a găsit bebeluşul de un an şi trei luni decedat în pătuţul său.
  • Publicat:
Băiețel de un an și jumătate, mort la scurt timp după ce medicii l-au consultat și l-au trimis acasă
Bebelușul a murit subit, deși fusese consultat de medici

Un băiețel de nici un an și jumătate a fost găsit mort la mai puțin de 48 de ore după ce a fost externat din spital.

Băiețelul avea febră mare și o erupție pe piele

Olly Stopforth din Frodsham, Cheshire a fost găsit fără viaţă în propriul pătuţ. Copilul a decedat după ce fusese externat din spitalul Contesa de Chester, cu temperatură şi o erupţie cutanată puternică. Părinții lui Olly Stopforth, Karl și Laura, au fost îngrijorați când micuțul a început să se simtă tot mai rău. Se întâmpla în luna martie 2020!

Panicați, părinții lui au contactat medicul de familie care i-a prescris lui Olly Calpol și Ibuprofen. Ulterior, în aceeași zi, a fost chemată o ambulanță, iar paramedicii au concluzionat faptul că micuțul avea febră mare: 40, scrie The Sun. 

Cu toate acestea, Karl și Laura au hotărât să meargă la spital pentru a se asigura că nu este nimic grav cu bebelușul lor. La unitatea medicală, lui Olly i-a apărut şi o erupţie cutanată pe piele.

I-au administrat câteva medicamente și l-au trimis acasă, dar simptomele s-au înrăutăţit peste noapte. A doua zi, erupția i se răspândise, atât pe faţă cât şi pe torace, iar temperatura nu scădea deloc. Pentru că nu se simțea bine, micuțul abia își mai putea ține capul.

Citește și: Bebeluș de 9 luni mort la scurt timp după ce medicii de la Urgențe l-au trimis acasă fără să-i facă analize. „Are amigdalită, doamnă!”

Consultat de medici, dar a fost trimis acasă

Părinții au sunat din nou la ambulanţă, iar paramedicii l-au consultat. Avea tot temperatură mare și pulsul de 207. A fost transportat iar la spital, unde și-a petrecut patru ore pe un pat de spital, așteptând ca medicii să-l consulte.

Ulterior, medicul de gardă a recomandat părinţilor să continue cu tratamentul prescris de medicul de familie și l-a externat pe Olly. Înainte de a merge acasă, o asistentă a precizat că micuțul avea simptome ale scarlatinei, o infecție bacteriană care poate fi fatală în cazul bebelușilor.

Din nefericire, la nici 48 de ore de când ajunsese acasă, micuțul a decedat. Mama lui Olly, Laura Stopforth, în vârstă de 45 de ani, l-a găsit mort în patul său la ora 12:15, pe 23 martie 2020.

A decedat în somn

„Am intrat în camera lui Olly și am știut că a murit. L-am ridicat și am alergat în vârful scărilor și l-am strigat pe Karl să sune o ambulanță. Karl a venit și l-a prins pe Olly, apoi l-a trecut imediat înapoi și a alergat să cheme o ambulanță. Olly a fost un băiat atât de plin de viață, energic, fericit și un frate mai mic minunat pentru fiul nostru de opt ani, Finley, căruia îi lipsește cu disperare. Nu pot descrie trauma și neîncrederea care a urmat descoperirea că băiețelul nostru Olly a murit în somn la mai puțin de 48 de ore după ce a fost externat, cu ceea ce ni s-a făcut să credem că este ceva relativ minor.

Finley nu înțelege de ce frățiorul lui nu mai este printre noi. Ne spune în mod regulat că se simte singur și i se oferă sprijin de consiliere în școală. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple. Personalul medical pur și simplu nu părea interesat să afle ce se întâmplă cu adevărat cu Olly. În consecință, băiețelul nostru și-a pierdut viața. Medicii au fost cu el nu mai mult de zece minute. Doctorii nu prea au vorbit cu mine.”, a povestit, cu lacrimi în ochi, mama lui.

„Nimeni, doctorii sau asistentele nu mi-au vorbit despre erupție. Nu a existat nicio investigație precum teste de sânge pentru a găsi de ce suferea, de fapt, Olly. Cred că s-au hotărât că a fost o infecție virală”, a precizat și tatăl lui.

Părinţii acuză doctorii de neglijenţă

Avocatul familiei, Diane Rostron, a declarat: Olly și-a pierdut viața pentru că medicii și asistentele care au fost solicitate să aibă grijă de el în acea zi l-au neglijat şi nu au investigat simptomele pentru a găsi un diagnostic şi un tratament adecvat, deşi simptomele erau evidente. Au eşuat în a trata o boală gravă de care copilul suferea.

El era clar într-o stare foarte proastă, era foarte bolnav când a fost transportat cu ambulanţa, aşa cum au confirmat paramedicii, dar această situaţie urgentă nu a fost tratată ca atare şi a fost nevoie să aşteptăm la Urgenţe câteva ore. Nimeni nu a făcut niciun efort pentru a descoperi de ce se simte aşa de rău, pentru a găsi un diagnostic. Nu i-au fost făcute teste de sânge sau de urină. Credem că Olly avea scarlatină, simptomele erau în concordanță cu această boală. Antibioticele i-ar fi salvat viața, a transmis avocatul familiei, Diane Rostron.

Spitalul Contesa de Chester a transmis că sunt luate măsuri în acest caz, iar medicul şi asistentele care l-au consultat pe micuţul Olly în ziua internării sunt de asemenea anchetaţi. Potrivit datelor medicale înregistrate, băiatul era activ şi nu avea probleme de respiraţie, lucru contestat de familie.

Sursa foto: Facebook Karl Stopforth

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân