Avertismentul medicului Vlad Ciurea: Câte cafele trebuie să bem în fiecare zi, de fapt

  • Publicat:
Avertismentul medicului Vlad Ciurea: Câte cafele trebuie să bem în fiecare zi, de fapt

Prof. Dr. Vlad Ciurea dezvăluie secretul cafelei și efectul pentru sănătatea creierului. Medicul a explicat când ar trebui de fapt consumată cafeaua și care este necesitatea ei în viața omului.

Doctorul Vlad Ciurea dezvăluie secretul cafelei și efectele acesteia pentru sănătatea creierului

„Cafeaua trebuie băută. Este o plăcere, nu numai gustul, mirosul. Cafeaua este o plăcere, este relaxare. Nu putem tăia cafeaua. Trebuie să avem ore de relaxare cu cafeaua în față. Este perfectă.

Cafeaua trebuie să ne preocupe din foarte multe puncte de vedere: culoare, gestică, miros, timp de preparare, ce fel de cafea ne place. Cafeaua trebuie băută dimineața, dar relaxați. Nu în fugă, nu cu un copil de mână, cu un telefon în cealaltă mână.

Cafeaua trebuie să fie relaxare și plăcere. A două cafea, eu o pregătesc când încep lucrul după-amiază. Îmi face plăcere și a două cafea”, a dezvăluit Vlad Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, pentru dcmedical.ro.

Citește și: Câtă apă trebuie să bem, de fapt, într-o zi | Prof. dr Vlad Ciurea: ”În aciditate se dezvoltă acele boli groaznice”

„Eu nu exagerez cu cafeaua”, a completat el. Beau două cafele pe zi, una dimineață, una după-amiază.

Cafeaua este singurul energizant permis

Cafeaua, considerată de mulți o necesitate zilnică, își câștigă locul în categoria suplimentelor de energie benefice, având efecte pozitive asupra vaselor de sânge și, implicit, asupra activității cerebrale. Și, potrivit reputatului medic Vlad Ciurea, singurul energizant permis, care nu dăunează chiar atât de tare sănătății.

„Există energizante, suplimente, care favorizează activitatea cerebrală. Un astfel de energizant este cafeaua. Dar contează foarte mult doză! O cafea bună, dimineața, dar nu foarte tare… Cofeină deschide vasele și ajută la activitatea cerebrală, că și ciocolată, intră în același grup”, a explicat renumitul neurochirurg la Antena 3 CNN.

Citește și: Băutura care scoate „mizeria” din organism. Prof. dr. Vlad Ciurea ne spune secretul: „Se beau două pahare”

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân