Pielea sensibilă se îngrijește diferit, primăvara

  • Publicat:
Pielea sensibilă se îngrijește diferit, primăvara

Odată cu sosirea primăverii, schimbările de temperatură au efecte nu doar asupra stării noastre de bine, dar și asupra tenului nostru. Pielea sensibilă are mai mult de suferit în această perioadă, avertizează specialiștii.

Deshidratarea pielii, mult mai intensă

„Deshidratarea pielii poate fi un efect secundar al schimbărilor bruște de temperatură și poate duce la senzația de piele uscată, lipsită de elasticitate și suplețe”, explică Dr. Haris Rigas, medic specialist dermatolog.

Pentru a preveni această problemă, medicul recomandă hidratarea pielii și consumul de lichide.

Alergiile cutanate, declanșate de polen și alergeni

O altă problemă comună a pielii atunci când vine primăvară sunt alergiile cutanate, cele declanșate de polen, plante înflorite sau alți alergeni prezenți în aer. Toate aceștia pot provoca iritații, mâncărime și erupții pe piele.

„Pentru a gestiona aceste simptome, este important să evităm expunerea la alergeni cât mai mult posibil și să folosim loțiuni sau creme calmante, precum și antihistaminice sub supravegherea medicului dermatolog”, mai explică specialistul.

Citește și: Alergiile cutanate – la ce să fim atenți când dorim să ne facem o programare la un salon de înfrumusețare? (P)

Desigur, tenul poate suferi modificări și prin prisma apariției coșurilor/acneei odată cu schimbarea sezonieră. Temperatura în creștere, dar și timpul mai îndelung petrecut în aer pot duce la o transpirație mai abundentă, ceea ce înseamnă că erupțiile cutanate pot apărea pretudindeni, nu doar pe față.

“În sezonul de primăvară, porii pielii sunt mai predispuși la ocluzie din cauza secreției excesive de sebum și a transpirației, ceea ce poate duce la apariția acneei’, explică dermatologul Haris Rigas.

Poate apărea dermatita de contact

 “Pentru a preveni dermatita de contact, este important să folosim echipament de protecție atunci când lucrăm cu substanțe iritante și să evităm expunerea prelungită la alergeni precum plantele înflorite. În cazul în care apare o reacție cutanată, este recomandat să consultăm un dermatolog pentru a primi un tratament adecvat“, a încheiat specialistul.

Citește și: Dermatita de contact – cum să o depistezi şi cum să o tratezi!

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân