Ardeiul iute inhiba senzatia de durere

Ardeiul iute contine o substanta numita capsaicina, care ii da gustul iute, dar are si alte proprietati, folositoare in domeniul sanatatii.
  • Publicat:
Ardeiul iute inhiba senzatia de durere
Ardeiul iute inhiba senzatia de durere

Ardeiul iute contine o substanta numita capsaicina, care ii da gustul iute, dar are si alte proprietati, folositoare in domeniul sanatatii. Aceasta substanta poate inhiba anumite tipuri de dureri. Este un atioxidant care protejeaza ADN-ul fata de celulele cancerigene, previne comotiile si reduce nivelul colesterolului.

Totusi, ardeiul iute trebuie consumat cu precautie, pentru ca, desi ajuta la vindecare unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul mamar sau leucemia, consumul in exces creste ricul aparitiei cancerului de prostata.
Ardeiul iute este bogat in vitamine, in special A, B1 si B2, C si P.

Consumat in doze mici, stabilizeaza digestia, in timp ce, in doze mari, are actiune purgativa. Consumul regulat de ardei iute este recomandat uneori de nutritionisti pentru afectiuni ca anorexia, congestia ficatului sau probleme vasculare.

Gargara cu decoct de ardei iute este, se pare, foarte eficienta pentru a trata bolile gatului. Durerile genuchiului la cei care sufera de osteoartita sau reumatism pot fi tratate cu crema pe baza de capsaicina.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”