Aproape un sfert dintre români, depistaţi cu probleme pulmonare

Pe 10 şi 11 mai Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice, a efectuat spirometrii gratuite (testări pentru depistarea astmului) în trei oraşe din ţară, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.
15.05.2014
Aproape un sfert dintre români, depistaţi cu probleme pulmonare

Pe 10 şi 11 mai Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice, a efectuat spirometrii gratuite (testări pentru depistarea astmului) în trei oraşe din ţară, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului:

  • În Bucureşti, în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bd. Tineretului nr. 34
  • În Cluj Napoca, în Piaţa Mihai Viteazu
  • În Craiova, în Parcul Nicolae Romanescu.

 
Au fost testate în total 1.537 de persoane în două zile. Dintre acestea,  361 de persoane (23.5%) au fost depistate cu modificări ale funcţiei pulmonare şi redirecţionate către cabinetele medicilor specialişti pneumologi .
Prevalenţa astmului este în continuă creştere, mai ales în rândul copiilor, atât de mult încât în ultimele două decenii s-a dublat numărul de cazuri.
Ziua Mondială a Astmului este un proiect anual organizat de Global Initiative for Asthma (GINA), în scopul educării publicului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dieta pentru tiroidă