Aproape un sfert dintre români, depistaţi cu probleme pulmonare

Pe 10 şi 11 mai Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice, a efectuat spirometrii gratuite (testări pentru depistarea astmului) în trei oraşe din ţară, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului.
Aproape un sfert dintre români, depistaţi cu probleme pulmonare

Pe 10 şi 11 mai Societatea Română de Pneumologie, cu sprijinul companiilor farmaceutice, a efectuat spirometrii gratuite (testări pentru depistarea astmului) în trei oraşe din ţară, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului:

  • În Bucureşti, în Parcul Tineretului, intrarea dinspre Bd. Tineretului nr. 34
  • În Cluj Napoca, în Piaţa Mihai Viteazu
  • În Craiova, în Parcul Nicolae Romanescu.

 
Au fost testate în total 1.537 de persoane în două zile. Dintre acestea,  361 de persoane (23.5%) au fost depistate cu modificări ale funcţiei pulmonare şi redirecţionate către cabinetele medicilor specialişti pneumologi .
Prevalenţa astmului este în continuă creştere, mai ales în rândul copiilor, atât de mult încât în ultimele două decenii s-a dublat numărul de cazuri.
Ziua Mondială a Astmului este un proiect anual organizat de Global Initiative for Asthma (GINA), în scopul educării publicului.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive