Alege corect încălţămintea pentru cei mici!

Picioarele copiilor transpiră mai mult în timpul verii, de aceea e foarte important ca ei să poarte încălţăminte care să "respire" corespunzător, astfel încât să poată fi evitate probleme precum micozele. În plus, piciorul se poate umfla puţin din cauza căldurii, făcând şi mai importantă o potrivire bună a pantofului.
29.05.2014
Alege corect încălţămintea pentru cei mici!

Picioarele copiilor transpiră mai mult în timpul verii, de aceea e foarte important ca ei să poarte încălţăminte care să „respire” corespunzător, astfel încât să poată fi evitate probleme precum micozele.

În plus, piciorul se poate umfla puţin din cauza căldurii, făcând şi mai importantă o potrivire bună a pantofului.

Conform specialiştilor ECCO, pantoful perfect trebuie să cuprindă confortabil glezna şi să dea libertate de mişcare labei piciorului. Pentru a demonstra acest lucru, prindeţi-vă încheietura mâinii şi strângeţi uşor degetele în jurul ei. Veţi simţi degetele strânse, blocate. Rotiţi apoi încheietura şi veţi descoperi cât de liber şi de uşor se mişcă mâna. Exact aşa ar trebui să se mişte şi piciorul.

Mărimea corectă

Regula degetului mare spune că trebuie să rămână 1,5 cm între vârful degetului şi vârful pantofului. Acest spaţiu suplimentar este necesar pentru trei lucruri:

  • circa 0,5 cm creează „loc de extensie” în timpul mersului
     
  • circa 0,8 cm permit piciorului să crească
     
  • circa 0,25 cm sunt preluaţi de vârful pantofului

Verificaţi dacă pantoful se potriveşte, măsurând lungimea piciorului pe branţ şi adăugând 1,5 cm de spaţiu suplimentar. Mai mult sau mai puţin spaţiu se traduce printr-un pantof prea mare sau prea mic.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă