Un nou virus înrudit cu variola și varicela a făcut prima victimă. Cum se manifestă

Autoritățile din statul Alaska anunță prima victimă a virusului Alaskapox. Acest virus se transmite de la mamifere mici.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Un nou virus înrudit cu variola și varicela a făcut prima victimă. Cum se manifestă
Un nou virus înrudit cu variola și varicela a făcut prima victimă. Cum se manifestă

Autoritățile din statul Alaska anunță prima victimă a virusului Alaskapox, descoperit recent în Alaska. Acest virus se transmite de la mamifere mici, iar printre simptome se numără erupția cutanată și durerile musculare.

Un bărbat din zona îndepărtată Kenai Peninsula a fost spitalizat în noiembrie anul trecut și a decedat la sfârșitul lunii ianuarie, informează The Guardian. Bărbatul urma un tratament pentru cancer și avea un sistem imunitar slăbit din cauza medicamentelor, ceea ce ar fi putut contribui la severitatea bolii. Deși a fost descris ca fiind în vârstă, nu s-a dat publicității vârsta sa.

Alaskapox, cunoscut și sub numele de AKPV, este un virus înrudit cu variola, variola vacii și varicela, au declarat oficialii de sănătate. Simptomele pot include o erupție cutanată, ganglioni limfatici umflați și dureri articulare sau musculare.

Doar alte șase cazuri ale virusului au fost raportate oficialilor de sănătate din Alaska din 2015 până în prezent. Toate implicau persoane care trăiau în zona Fairbanks, la mai mult de 483 km distanță de Peninsula Kenai, au declarat oficialii de sănătate.

Toți au avut cazuri ușoare și s-au recuperat fără a fi spitalizați.

Bărbatul care a decedat „locuia singur într-o zonă împădurită și nu a raportat călătorii recente și nici contacte strânse cu călătorii recente, boli sau leziuni similare”, a menționat buletinul de sănătate.

Bărbatul a declarat că a avut grijă de o pisică vagabondă la domiciliul său, menționându-se că pisica a fost testată negativ pentru virus, dar „vâna regulat mamifere mici și îl zgâria frecvent pe pacient”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân