Activitatea care îți reduce tensiunea arterială. O poți face în casă!

Experții au recomandat ani la rând mersul pe jos pentru a reduce hipertensiunea arterială. Dar iată care este activitatea care reduce tensiunea arterială.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Activitatea care îți reduce tensiunea arterială. O poți face în casă!
Foto: envato

Experții au recomandat ani la rând mersul pe jos pentru a reduce hipertensiunea arterială. Potrivit unui studiu recent, exercițiile de stretching sunt mult mai eficient pentru pacienții cu tensiunea arterială crescută sau în cazul celor predispuși la acest risc.

Hipertensiunea reprezintă un factor de risc major pentru bolile cardiovasculare, dar poate fi ușor de ținut sub control dacă pacientul adoptă câteva schimbări în stilul de viață.

Una dintre schimbările pe care pacienții le poate face este stretching-ul, practicat 30 de minute de cinci ori pe săptămână.

Beneficiul neașteptat oferit de exercițiile de stretching

„Toată lumea crede că stretching-ul este doar despre întinderea musculaturii, dar atunci când faci aceste exerciții, vasele de sânge se bucură de numeroase beneficii, la fel și arterele. Dacă arterele sunt dezmorțite, atunci circulația sangvină este mai bună”, a spus Dr. Phil Chilibeck, co-autor al studiului.

Descoperirile care arată că exercițiile de stretching reduc hipertensiunea sunt sprijinite de cercetări anterioare și nu este prima oară când acestea sunt comparate cu mersul pe jos. Pentru acest studiu, 40 de adulți cu hiperteniune au fost divizați aleatoriu în două grupe. Astfel, unii participanți au fost nevoiți să facă stretching, iar alții să meargă pe jos, pe o perioadă de opt săptămâni.

Primul grup a făcut exerciții de stretching 30 de minute timp de cinci zile, în timp ce al doilea grup a mers câte 30 de minute pe zi, timp de cinci zile. Tensiunea arterială a participanților a fost monitorizată cu ajutorul unor dispozitive speciale, iar rezultatele au arătat că exercițiile de stretching au dus la o reducere semnificativă a tensiunii comparativ cu mersul pe jos.

În timpul celor opt săptămâni, cei care au mers pe jos au scăpat de grăsimea de pe burtă față de grupul care a făcut stretching.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân