Absolut șocant! Ce au descoperit medicii în corpul unui bărbat care se văita de dureri lombare

  • Publicat:
Absolut șocant! Ce au descoperit medicii în corpul unui bărbat care se văita de dureri lombare

Un bărbat de origine braziliană a ajuns pe mâinile medicilor după ce a semnalat dureri severe lombare. Odată internat, i s-a descoperit o hernie de disc. Însă, la o examinare mai atentă, medicii și-au dat seama că bărbatul avea trei rinichi în loc de doi, caz rarism în omenire.

Ce au descoperit medicii în cazul unui bărbat care se plângea de dureri de spate

Bărbatul care suferea de puternice dureri în zona lombară a fost internat la spitalul Sao do Rim, din Sao Paolo, pentru a-i fi făcute investigații medicale suplimentare.

Tomografia la care a fost supus a arătat, într-adevăr, prezența unei hernii de disc și o deplasare de vertebră, însă scanarea pacientului a scos la iveală și un alt detaliu, absolut șocant: prezența a trei rinichi în loc de doi.

Cazul a fost relatat în prestigioasă publicație medicală New England Journal of Medicine. Bărbatul de 38 de ani nu avusese până atunci nicio problemă de sănătate, în orice caz nicio problemă renală.

Avea 3 rinichi, în loc de 2

Medicii au explicat că pacientul avea un rinichi normal în partea stângă și alți doi rinichi lipiți, situați în zona pelviana. Deși lipiți, cei doi rinichi din pelvis aveau propriile lor uretere, care îi lega direct de vezică, prin urmare pacientul avea trei rinichi și trei uretere. Potrivit specialiștilor, cel de-al treilea rinichi nu va necesită intervenție chirurgicală pentru a fi extirpat.

„N-am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Renato Foresto, unul dintre autorii raportului publicat în The New England Journal of Medicine. Medicii au ajuns la concluzia că cei trei rinichi erau în bună stare și funcționau fără anomalii.

Citește și: Ce afecțiuni degenerative pot provoca dureri lombare?

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc