A simțit că ceva nu e în regulă cu fiul ei care clipea foarte des și se freca la ochi tot timpul. Ce diagnostic crunt a primit până la urmă micuțul Varden

Băiatul de șase ani a fost diagnosticat cu o tumoră pe creier.
  • Publicat:
A simțit că ceva nu e în regulă cu fiul ei care clipea foarte des și se freca la ochi tot timpul. Ce diagnostic crunt a primit până la urmă micuțul Varden
sursa foto: Youtube&justgiving.com

Varden, un băiețel de șase ani, a primit un diagnostic dur din partea medicilor. Mama lui, Lisa Callaghan, a povestit că acesta clipea excesiv și nu putea să se țină pe picioare. Deși inițial doctorii i-au spus că băiatul ei are o problemă a sinusurilor, în realitate, micuțul avea o tumoră pe creier. 

Băiatul clipea foarte des și se freca la ochi tot timpul

Lisa Callaghan a povestit că fiul ei, Varden, acum în vârstă de șase ani, a dat primele semne de boală încă de la vârsta de doar opt luni. Copilul nu se putea ridica în picioare, dar medicii au crezut că el are o simplă problemă la sinusuri.

Mama lui a simțit că ceva nu era în regulă cu acesta, pentru că clipea foarte des. Mai mult de atât, starea lui se agrava pe zi ce trece. Varden făcea pipi în pat, deși fusese învățat să meargă la oliță. De fapt, el avea o tumoră pe creier, care îi dădea toate aceste simptome.

Citește și: Shannen Doherty, noi dezvăluiri despre lupta aprigă cu cancerul: „Am intrat în acea operație dimineața devreme”

Medicii credeau că are probleme la sinusuri

„Am plecat în vacanță în Irlanda în jurul Paștelui 2022 și ne-am dat seama că Varden începea să își piardă echilibrul atunci când clipea din ochi. Făcea ceva și se oprea nemișcat ca și cum ar fi încercat să se stabilizeze”, a mai spus mama lui.

Citește și: Simptome de cancer pe care le poți remarca atunci când împodobești bradul de Crăciun

„Regresul a fost atât de sever încât erau perioade în care făcea pipi în pat în fiecare noapte. Am ajuns să fim nevoiți să-i punem din nou scutece, lucru care l-a deranjat foarte tare. Am rezervat o programare urgentă la un medic privat și atunci am întrebat dacă am putea face un RMN. La mai puțin de 48 de ore de la scanare, în timp ce mă pregăteam să merg la școală, am primit un telefon în care mi s-a spus că au găsit o masă tumorală pe creierul lui.”, a mai adăugat femeia.

Avea patru ani când a fost diagnosticat cu o tumoră cerebrală

Varden avea patru ani când a fost diagnosticat cu astrocitom pilocitar, un tip de tumoră cerebrală gravă.

Tumora era prea mare pentru a fi lăsată netratată și a fost operat de urgență în octombrie 2023.

„Este o mare ușurare să știm că ce a fost mai rău a trecut. Varden are acum șase ani și, deși tumora lui crește încet, ni s-a spus că ar putea reveni. Cu toate acestea, dacă se va întâmpla, va fi același tip de tumoră. Recunoaștem cât de norocoși am fost”. 

Familia lui strânge fonduri pentru cei afectați de această boală

În acest an, familia lui Varden plănuiește să strângă fonduri pentru a ajuta populația cu privire la simptomele tumorilor cerebrale.

„Facem o cursă de Moș Crăciun pentru a strânge fonduri. Va fi grozav pentru că ne va permite să ne distrăm în timp ce strângem bani pentru o cauză nobilă și pentru a conștientiza posibilele simptome ale tumorilor cerebrale. Am fost cu adevărat șocată de cât de puține fonduri se alocă cercetării în domeniul tumorilor cerebrale, mai ales având în vedere numărul de tineri afectați de această boală.

Un alt lucru pe care l-am învățat este că medicii de familie pot trimite pacienții la RMN. Dacă fiul meu ar fi fost consultat mai devreme, am fi putut depista tumora cerebrală atunci când aceasta avea o dimensiune mai ușor de controlat, așa că eu cred că este foarte important ca medicii de familie să fie împuterniciți să facă aceste trimiteri.”, a mai completat mama micuțului.

Sursa: Mirror

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân